Ülemus võtab Songisepa ette pärast haiguslehe lõppemist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo.
Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Transpordiameti juht otsustab liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa edasise saatuse siis, kui mees pärast haiguslehe lõppemist uuesti tööle tuleb.


Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles, et kuulis linna liiklusteenistuse direktorile Mati Songisepale esitatud kahtlustusest ajakirjanike käest, ametlikke kanaleid pidi polnud vastav info lõunaks veel temani jõudnud.

Samuti olevat Songisepp praegu haiguslehel ja seetõttu lükkub tema ametist vabastamise otsustamine edasi niikauaks, kuni ta on jälle tööl.

«Kui selgub, et Songisepale esitatud kahtlustus seisneb selles, et ta on oma ametiseisundit ära kasutades pistist võtnud, siis on minu kohustus vabastada ta nendest töökohustustest, mis on selle pistiseasjaga seotud,» ütles Harjo Postimees.ee’le.

Ta meenutas, et nii käitus amet ka Songisepale allunud liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugasega, kellele kapo esitas pistisevõtmise kahtlustuse septembri alguses. Lõugas vabastati osakonnajuhataja ametist ja viidi üle koosseisuvälisele ametikohale, kus tal puudub õigus kooskõlastusi anda ja dokumentidele alla kirjutada.

Songisepa edasise saatuse otsustab ameti juhataja pärast seda, kui mehe haigusleht on lõppenud ja ta on ameti juhtkonnale oma seletuse andnud.

Transpordiametit kureeriv Tallinna abilinnapea Taavi Aas teatas täna, et mõistab kategooriliselt hukka transpordiametis väidetavalt aset leidnud korruptsioonijuhtumid ja lubas ametis teha põhjaliku kontrolli.

«Peame kiirelt teada saama tõe transpordiametis toimunu kohta - kas on pistist võetud, kes olid võtjad, kas oli veel asjaosalisi või vahendajaid jne. Kindlasti kavatsen lähipäevil sellel teemal kohtuda transpordiameti juhtkonnaga,» lubas Aas.

«Oleme igati valmis abistama prokuratuuri uurimistoimingute kiirel läbiviimisel, et välja selgitada juhtunu täpsed asjaolud,» kinnitas abilinnapea.

Kaitsepolitsei kahtlustab Songiseppa enam kui 200 000 krooni ulatuses pistise võtmises seoses liikluskorraldusprojektidele kooskõlastuste korraldamisega, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Kahtlustuse kohaselt on ta 2010. aasta suvel saanud pistisena sularaha, samuti on tasutud tema arveid. Kokku ulatub pistisena saadud summa üle 200 000 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles