Kapo kahtlustab Songiseppa pistise võtmises

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Songisepp
Mati Songisepp Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kaitsepolitsei kahtlustab Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse direktorit Mati Songiseppa enam kui 200 000 krooni ulatuses pistise võtmises.

69-aastast Songisepale esitati täna kahtlustus pistise võtmises seoses liikluskorraldusprojektidele kooskõlastuste korraldamisega, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kahtlustuse kohaselt on ta 2010. aasta suvel saanud pistisena sularaha, samuti on tasutud tema arveid. Kokku ulatub pistisena saadud summa üle 200 000 krooni.

Ülemöödunud nädalal otsis kapo läbi Songisepa kodu ja töökoha. Nii läbiotsimine kui ka tänane kahtlustuse esitamine on seotud Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna endise juhataja Vello Lõugase kriminaalasjaga.

Lõugas peeti septembri alguses kinni pistisevõtmises kahtlustatavana. Lõugast kahtlustatakse korduvas pistise võtmises tänavu suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi. Pistist sai ta kahtlustuse kohaselt nii sularahas kui maksti kinni temale soetatud auto.

Lisaks Lõugasele ja Songisepale on sama kriminaalasja raames varem esitatud kahtlustus veel viiele füüsilisele ja viiele juriidilisele isikule.

Pistise andmise kahtlustus on esitatud teedeehituse, asfalteerimistööde ja äärekivide paigaldamisega tegeleva OÜ Tanner juhile Peeter Salmule, ASi Signaal juhile Ats Tammele ja OÜ Liiklusbüroo juhile Janno Sammulile.

Eelmisel nädalal selgus, et kahtlustatavate ringi kuuluvad veel kaks ettevõtjat, Aavo ja Rein, ning nendega seotud äriühingud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul said Aavo ja temaga seotud firma kahtlustuse pistise vahendamises ning Rein ja temaga seotud ettevõte pistise andmises.

Postimees.ee`le teadaolevalt on Reinu puhul tegemist firma K-Projekt suuromaniku ja dirketori Rein Annusveriga.

Kriminaalasja menetleb kaitsepolitseiamet, uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles