Kaks rahvakogunemist panevad politsei kõrgendatud valmisolekusse

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekahur
Veekahur Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Pühapäeval toimub Tallinnas lühikese vahega kaks rahvakogunemist. Hommikul avaldatakse meelt kütuseaktsiisi vastu ja õhtul toimub aprillirahutuste mälestusüritus. Politsei rahutuste puhkemist ei karda, kuid on sündmuste eskaleerumiseks valmis, toonitas Põhja Prefektuuri vanemkomissar Urmas Tuisk Kuku raadio intervjuus.

Eeloleval pühapäeval toimub Tallinna kesklinnas kaks registreeritud rahvakogunemist, kus avaldatakse meelt kütuseaktsiisi vastu ja mälestatakse aprillisündmusi.

Toompeal toimuvale kütuseaktsiisi vastasele meeleavaldusele plaanitakse 3000-4000 inimest ning õhtul algavale aprillisündmuste mälestusüritusele 1-100 inimest.

«Pean tunnistama, et me mures ei ole,» ütles Põhja Prefektuuri vanemkomissar Urmas Tuisk. «Meeleavalduste aeg jääb võrdlemisi pikkade vahedega. Me ei näe mingit ohtu, ega muret, et need kaks gruppi võiksid omavahel kokku saada.»

Urmas Tuisu sõnul on politseil väga hea koostöö meeleavalduste korraldajatega, kes on neile kinnitanud rahumeelseid kavatsusi. Toompeal toimuvale meeleavaldusele on korraldaja korra tagamiseks kaasanud turvafirma.

Politsei on halvaks stsenaariumiks valmis. «Meil on valmis 20 patrulli, keda me saame vajadusel kaasata, kui asi kontrolli alt väljub. Ohu tekkimisel toome täiendavaid toimkondasid sündmuspaigale,» ütles Tuisk.

Kell 12 algava kütuseaktsiisi vastase meeleavalduse korraldaja on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noortekogu MTÜ Sinine Äratus liige Silver Jõgger. Õhtul kell 19 Tõnismäel toimuva mälestusküünalde asetamise koosoleku korraldaja on Öise Vahtkonna liige Sergei Tšaulin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles