Tallinna kesklinnas tõusis peentolmu hulk õhus ohtlikult kõrgele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee-Liivalaia ja Suur-Ameerika tänava ristmik.
Pärnu maantee-Liivalaia ja Suur-Ameerika tänava ristmik. Foto: Toomas Tatar

Tallinna kesklinnas tõusis tormise ilma mõjul peentolmu hulk õhus ohtlikult kõrgele, ulatudes 210 mikrogrammini kuupmeetri kohta.

Kõrge peentolmusisalduse fikseeris Liivalaia tänaval asuv keskkonnauuringute keskuse seirejaam. Tallinnas Väike-Õismäel asuva Õismäe vaatlusjaama andmetel oli õhk seal oluliselt puhtam ja peentolmu sisaldus ulatus vaid 25 mikrogrammini kuupmeetri kohta, Koplis asuv Rahu seirejaam mõõtis aga peentolmu hulgaks 45 mikrogrammi kuupmeetri kohta.

Kõrgele tõusis peentolmu sisaldus ka Tartu linna õhus, seal mõõtis Karlova linnaosas asuv seirejaam peentolmu sisalduseks ligi 80 mikrogrammi kuupmeetri kohta.

Kohtla-Järvel asuv seirejaam mõõtis neljapäeval peentolmu sisalduseks kuupmeetris õhus ligi 60 mikrogrammi ja Narva seirejaam 26 mikrogrammi.

Ohutuks peente osakeste sisalduseks õhus on kuni 50 mikrogrammi kuupmeetri kohta ja  eriti peente osakeste puhul 25 mikrogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles