Väikelaevade hooaja lükkab käima kalafestival

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalafestival Kalaturul.
Kalafestival Kalaturul. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval, 2. mail toimub Kalaturul kalafestival, ühtlasi avatakse põhjaranniku saartega ühendust pidavate väikelaevade hooaeg.

«Igal kevadel ja sügisel korraldatava kalafestivali on kogu linnarahvas soojalt vastu võtnud, tegemist on väga oodatud üritusega,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu linna pressiteenistuse vahendusel. «Eelmisi kalafestivale külastasid tuhanded, sama rohket osavõttu  loodame ka tänavuselt festivalilt.» 

Kalafestival algab kell 10, melu jätkub kella 16-ni. Ürituse korraldab Tallinna Turud koostöös Põhja-Tallinna valitsusega. Teemakohase kontserdi annab festivali peaesineja, puhkpilliorkester  Kalasadama Punt. Sarapuu sõnul on kalafestivalil müügil linna värskeim kala – räim, lõhe, forell, angerjas, lest; jahutatud kala, soolakala, kuumsuitsukala jne. «Kaubeldakse ka kalastustarvetega. Saab osta maitserohelist, et ilusal kevadpäeval kala kohe koos maitserohelisega grilli peale panna. Kalaturu kohvikust on võimalik osta kalaroogasid ja kalasuppi, kohvikupidajad pakuvad ka imelisi laevareise,» sõnas Sarapuu.

Suvehooajal sõidab  Kalasadamast kaks laeva nii Naissaarele, Aegnale kui ka Prangli saarele, neist viimasele küll vaid tellimisel. Vähemalt kümneliikmelistele gruppidele pakutakse ka kahe saare (Aegna ja Naissaare) päevakruiisi koos ekskursiooni ja toitlustamisega. Kalasadama kohvik töötab ka reisiterminalina, hommikustele reisidele on võimalik ka hommikusöök ette tellida.

Navigatsioonihooaja sissejuhatuseks viib Elina 2. mail kell 10 Naissaarele ja toob sealt tagasi kell 19.30, soovijaile lisatasu eest saarel autoekskursioon koos lõunaga; Monica viib aga kell 10 Tallinna sadamate brunch-kruiisile (Kalasadam, Pirita, Lennusadam; kestus 1,5 h) ning kell 12.00, 13.30 ja 15.00 Tallinna sadamate kruiisile kalasupiga. Kell 19.00 algab aga kolmetunnine 4-käiguline gourmet päikseloojangukruiis.

Reisid Naissaarele ja Aegnale toimuvad iga päev kell 10.00 ja 13.00, vajalik eelbroneerimine http://www.monica.ee/soidugraafik-naissaarele; info 51 45 118.

Igal nädalavahetusel kell 13.00 toimuvad rikkaliku einega kruiisid Tallinna lahel ning õhtuti kell 19.00 õhtusöögiga päikseloojangukruiisid. Lisainfo: http://www.monica.ee/eine-merel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles