Taevarestoran tuleb ka sel suvel Tallinna

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taevarestoran Dinner in the Sky.
Taevarestoran Dinner in the Sky. Foto: Jelena Rudi

Dinner in the Sky pakub elamuslikke maitsenaudinguid selle suve jooksul Tallinnas Rotermanni kvartalis kaks korda.

Taevarestoran on Tallinnas avatud 9.-14. juunini ning 28. juulist 2. augustini.

Taevarestorani juunikuised tõsted toimuvad Rotermanni kvartali keskväljakul ning peakokkadeks on kutsutud taaskord oma ala parimad: endine pikaaegne Pädaste mõisa restorani peakokk Peeter Pihel ja Läti parima restorani peakokk Martins Ritins.

«Idee tutvustada eesti publikule Läti toidukultuuri ja kutsuda siia lõunanaabrite parim kokk Martins Ritins tuli sellest, et Läti on sel poolaastal Euroopa Liidu eesistujariik. Nii pakumegi võimalust Dinner in the Sky juuni tõstetel saada osa Läti gurmee- ja muusikaelamusest, mille eest hoolitsevad Martins Ritins ja saksofonist Janis Danevics,» rääkis Dinner in the Sky peakorraldaja Risto Meigas. «Mõlemat juuni peakokka, nii Martins Ritinsit kui ka Peeter Pihelit, ühendab suur rahvusvaheline kogemus ning loomingulisus maitsete kombineerimisel,» lisab Meigas, kes hoolitseb igal aastal selle eest, et taevarestoranis toimetaksid vaid kokanduse tipud.

Martins Ritins on Läti kulinaariataevas säranud juba enam kui 20 aastat. Suurbritannias sündinud lätlasena on ta kogemust omandanud nii Londonis kui ka Torontos. Lätisse naasnuna on tema teeneks Nõukogude-aegse toiduainetööstuse muutmine kõrgelthinnatud gurmaanide linnaks. Martin Ritins toimetab gurmeerestoranis Vincent, mis on hääletatud nii Läti parimaks restoraniks kui ka üheks Põhja-Euroopa paremaks restoraniks nii 2013. kui 2014. aastal.

Peeter Pihel on juhtinud aastaid Pädaste mõisa restorani kööki ning sel ajal tunnistati restoran neljal järjestikkusel korral Eesti parimaks restoraniks. 2013. aastast töötab Peeter Pihel Rootsi parimas restoranis Fäviken Magasinet, mis jõudis eelmisel aastal maailma parimate restoranide edetabelis 19. kohale. Pihelit inspireerib uudsete maitsete kombineerimisel põhjamaine laiuskraad. See on õpetanud väärtustama toorainet ning kokkuhoidlikult ja leidlikult sellest toiduelamusi looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles