Fotod: Kalamajja Jahu tänavale kerkib korterelamu

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahu 1a kortermaja
Jahu 1a kortermaja Foto: Merko

Kalamajas Jahu tänaval alustatakse kortermaja ehitust, mis valmib järgmise aasta suvel.

Kortermaja arhitekt on Alice Laanemägi. Hoonet ilmestavad katuse kuju variatsioonid, erinev materjalikasutus, fassaadi puitpaneelide liigendus, terrassid ja päikesesirmid. B-energiaklassiga hoone korterites on vesipõrandaküte ning korteripõhised soojustagastusega ventilatsiooniagregaadid.

Ülemistel korrustel asuvad kaldseinte ja suurte akendega korterid. Korterite ehitusel pööratakse tähelepanu helikindlusele. Kortereid täiustavad sisearhitekt Eeva Masso poolt loodud Kalamajast ja merelähedusest inspireeritud siseviimistluspaketid – koduostja saab valida viie paketi vahel nii eluruumides  kui vannitoas.

Maja on piiratud aiaga ning hoovis on Kalamajale omane õueala haljastuslahendus, kus asuvad mänguväljak ja privaatne puhkeala ning lehtla. Parkimine toimub nii maa-aluses garaažis kui kinnisel hoovialal. Iga korteri juurde kuulub panipaik.

Kortemaja ehitab Merko AS. Ehitusega alustatakse lähiajal ja lõpetatakse järgmisel suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles