Pirita rahva jaoks pole Maxima küllalt peen

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piritale planeeritava Maxima avalikul arutelul näitasid kohale tulnud lähipiirkonna elanikud välja oma rahulolematust poe planeeringuga. Muu hulgas heideti Maximale ette, et see pole piirkonna jaoks piisavalt eksklusiivne.

Arkadi Gorlatši sõnul Maxima Piritale ei sobi. «Pirital ei määra hind nii palju nagu Mustamäel, Lasnamäel ja Narvas. Siin elab natuke teine kontingent, me oleme nõus maksma natuke rohkem, aga tahame saada korralikumat teenust,» ütles Gorlatš. «Viimastel päevadel olen mitu korda käinud Maxima poodides ja mõelnud, kas ma tahaksin sinna minna või mitte – paraku mitte. Kuidagi kitsas. Siia oleks vaja ehitada selline eksklusiivne pood.»

Gorlatši sõnul läks Pirital just üks selline odavate hindadega kauplus pankrotti, sest neil ei käinud kliente. «Kui te oleks tulnud meie juurde ideega, et te tulete millegagi, mis on Stockmanni ja Maxima XXX vahel, siis meie pere oleks poolt. Puki tänava pered oleks poolt ja Andrekse tee elanikud oleksid ka poolt,» sõnas Gorlatš.

«Muidu on väga hea projekt, aga mitte siin,» ütles Gorlatš. Mees toonitas veel oma ligi 30 minuti pikkuses kõnes, et plaanitav projekt toob kaasa suurema mürataseme ning valgusreostuse.

Avalikul arutelul tehti veel ettepanek suurendada rohekoridori, mis jääb poe ja elamukrundi vahele. Samuti nähti probleemi selles, et poe ehitusega suureneb oluliselt liiklustihedus piirkonnas.

Ettepanekud kaalumisele

Pirita linnaosavanema Tõnis Möldri sõnul võetakse kõik ettepanekud arvesse. «Eile tehti minu hinnangul mõningad päris mõistlikud ettepanekud, mida tuleks kaaluda,» ütles Mölder. «Üle tuleks ehk vaadata poe maht ja rohekoridor, mis lahutab poehoonet kõrvalkruntidest. See on arutelukoht.»

Möldri sõnul suhtutakse Maxima ehitusse nii positiivselt kui ka negatiivselt. «Negatiivse sisuga kirjad on tulnud inimestelt, kes elavad Puki tee ääres, ja positiivsemalt on meelestatud Padriku piirkonna elanikud, seal on rohkem kortermaju,» selgitas Mölder.

Rahulolematust Maxima ehituse vastu on avaldanud 50-60 leibkonda. Pirita üldplaneering näeb alale ette ärihoone ehitust. Praegu on alal kehtiv detailplaneering kolmekorruselise hotelli ja sajakohalise restorani ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles