Sotsid tahavad Kakumäe jahisadama ehitusmahtu vähendada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe sadam.
Kakumäe sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb enne Kakumäe jahisadama detailplaneeringu kehtestamist leida kompromiss ehitusmahu vähendamise ja piirkonnas tekkivate liiklusprobleemide lahendamiseks.


Volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske sõnul ei ole keegi otseselt Kakumäele uue jahisadama rajamise vastu. «Valdavalt väikeelamute piirkonda kavandatava sadamakompleksi hiigelsuur ehitusmaht on aga toonud kaasa kohalike elanike vastasseisu planeeringule. Ka ei ole piirkonna kitsad tänavad valmis kasvavaks liikluskoormuseks, seda enam, et lähedal asuv Haabersti ring on juba täna tipptunnil alati umbes,» märkis Juske.

Sotsid teevad etteheiteid ka keskkonnaminister Jaanus Tamkivile, kes andis 2008. aasta erafirmale loa teha Kakumäel meres ehk avalikus ruumis sadamakompleksi ja kaide rajamiseks täitetöid kokku tervelt 31 000 ruutmeetri ulatuses. «Ministri otsus on seda kummalisem, kuna omapoolse kooskõlastuse Kakumäe jahisadama detailplaneeringu eelnõule andis Tamkivi alles enam kui aasta aega hiljem,» rõhutas Juske.

Linnapea Edgar Savisaar ütles tänasel pressikonverentsil, et teda vastuseis sadama rajamisele ei üllata. Mina olen oma linnapeaks olemise ajal paljude jahisadamate projektidega kokku puutunud. Ma mäletan näiteks seda seal Preatoni sadama kandis. Seitse aastat on vaieldud ja ma tean isegi seda inimest, kes sõdib selle vastu,» meenutas linnapea .

«Mulle on räägitud nendest, kes seal Kakumäel oma sõda peavad ja oma asja ajavad. Ma arvan, et Tallinn ikkagi väärib seda, et siin tekiksid mõned korralikud jahisadamad. Eks volikogu peab projekti lõpuni menetlema ja selle suhtes otsuse tegema,» lisas Savisaar.

Tallinna linnavolikogu arutab Kakumäe jahisadama detailplaneeringu kehtestamist sel neljapäeval.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles