Viies CAF-i tramm jõuab Tallinnasse ööl vastu reedet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania ettevõtte Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) Urbos tüüpi tramm, millised on ka praegu Tallinna Linnatranspordi veeremis.
Hispaania ettevõtte Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) Urbos tüüpi tramm, millised on ka praegu Tallinna Linnatranspordi veeremis. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) teatel jõuab viies uus Hispaania tootja CAF tramm Tallinnasse selle nädala reedeks.

«Viies CAF Urbos tramm jõuab Tallinna 23.aprilli öösel vastu 24.aprilli,» ütles TLT avalike suhete spetsialist Urmas Tooming.

Praeguseks on Tallinnasse jõudnud kokku neli uut trammi, millest liinil on hetkel vaid üks. «Praegu ei ole veel teada konkreetset kuupäeva, millal järgmised trammid liinile lähevad, viimased paberid on vormistamisel,» märkis Tooming ja lisas, et lähiajal, igal juhul aprillis jõuavad liinile järgmised kaks uut trammi.

Tänavu jõuab Tallinna kokku 16 uut trammi ning viimased neli saabuvad 2016. aasta esimeses kvartalis. Tallinna 3. ja 4. trammiliini uuendamise projekti kogumaksumus on 91 miljonit eurot. Eesti Vabariigi ja Hispaania Kuningriigi vahel 2011. aastal sõlmitud saastekvootide lepingu raha eest ostetavad trammid moodustavad sellest 53,4 miljonit eurot. Keskkonnaministeerium toetab Tallinna trammiliikluse kaasajastamist ja keskkonnasõbralikumaks muutmist Euroopa Ühtekuuluvusfondi vahenditest läbi sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) 24,5 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles