Kalevi spordihall läheb linna omandusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi spordihall.
Kalevi spordihall. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna linnavalitsus otsustas teha linnavolikogule ettepaneku osta ligi viie ja poole miljoni krooniga Kalevi spordihall ja selle kinnistu rahalistesse raskustesse sattunud spordiseltsilt linna omandusse.

Eelnõu järgi ostetakse sotsiaalmaa sihtotstarbega Juhkentali 12 kinnisasi pindalaga 11 138 ruutmeetrit. Kinnistu ostuhinnaks on arvestatud 5 455 236 krooni.

Ettepaneku Kalevi spordihalliga kinnistu ostmiseks tegi linnavalitsusele suurtes rahalistes raskustes MTÜ Eesti Spordiselts Kalev, kes on oma vara võlgade katteks eraettevõttele maha müünud ning näeb ostu-müügitehinguga samas ette tähtajalise tagasiostuvõimaluse, ütles abilinnapea Eha Võrk.

Võrk tõdes, et tagasiostmise võimaluse tähtaeg läheneb, ent spordiseltsil ei ole müügitehingu tagasipööramiseks rahalisi võimalusi.

Abilinnapea sõnul on selle spordiajalooliselt legendaarse tähendusega spordihalli omandamise eesmärk tagada hoone säilimine ja heaperemehelik sihtotstarbeline kasutamine.

«Kalevi spordihall on olnud läbi aegade niinimetatud spordi pühamu, kus on korraldatud palju Tallinnas toimunud rahvusvahelisi võistlusi,» mainis Võrk.

«Meenutagem, et Kalevi spordihallis on Eesti korvpallimeeskond mänginud USA esindusvõistkonnaga ning seal on Tallinna Kalevi korvpallimeeskond ka Nõukogude Liidu meistriks tulnud. Juba aastaid korraldatakse hallis Kristjan Palusalu mälestusvõistlusi maadluses.»

Kalevi spordihalli ette on plaanis rajada ka olümpiasangarite allee, esimesena püstitati mullu platsile spordisangari 100. sünniaastapäevaks mälestusmärk kahekordsele olümpiavõitjale, legendaarsele maadlejale Kristjan Palusalule.

«See on väga teretulnud otsus ning tagab spordihalli tulevikule kindluse,» märkis legendaarne korvpalliveteran Aleksei Tammiste. «Spordihalli erakätesse mineku puhul poleks olnud kindel, et selles hoones ka tulevikus spordiga tegeldakse.»

Spordihall jääb ka edaspidi kandma Kalevi nime, selleks annab kaubamärgi omanik  MTÜ Eesti Spordiselts Kalev nõusoleku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles