Jääspordikeskust Suur-Ameerika tänavale ei tule

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinna jääspordihall.
Tallinna kesklinna jääspordihall. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Suur-Ameerika tänava ning rahvusraamatukogu taha jääva Tuvi pargi vahelisele alale kavandatud jääspordikeskus ei mahu enam linna plaanidesse.

«Jääspordikeskust Suur-Ameerika tänavale ei tule,» ütles Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu. «Me vaatasime seda projekti ja jõudsime järeldusele, et selline ühe väljakuga jääspordikeskus ära ei majandaks. See oleks päris imelik kui me hakkaks ehitama uut jäähalli, Tondiraba alles valmis.»

«Kui üldse mõelda, et kesklinnas võiks mõni jääväljak olla, siis see võiks olla seal samas üle tee oleval staadionil. See maa on linna oma ja seda võime edaspidi kaaluda. Seal võiks olla selline universaalne koht, kus käiksid koolilapsed,» sõnas Sarapuu

Jäähallile kavandati kolm maa-alust parklakorrust ja 8 maapealset korrust. Keskusesse oleks ehitatud täismõõdus hokiväljak koos tribüünidega.

Plaanid jääspordikeskusest olid vastumeelt naabritele, kes pelgasid päikesevalgusest ilmajäämist ja liiklusmüra suurenemist.

Linn algatas jääspordikeskuse detailplaneeringu 2009. aastal. Detailplaneeringu koostamist taotles Sihtasutus Lastestaadioni Jäähall ja koostas aktsiaselts Nord Projekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles