Täna avatakse uued jäljed Estonia kuulsuste teel

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia traditsiooniline turupäev eelmise aasta septembris.
Rahvusooper Estonia traditsiooniline turupäev eelmise aasta septembris. Foto: Peeter Langovits

Täna enne Estonia turupäeva kell 11 avatakse uued «jalajäljed» Rävala puiesteel kuulsate estoonlaste jäljerajal, mis toob Estonia vana maja mälestusmärgi juurest praeguse Estonia maja juurde.


«Estonia 100. sünnipäeval avatud mälestusmärk sümboliseerib omamoodi liikumist vanast teatrimajast uude. Möödunud aastal paigaldati selle pika teekonna tähistamiseks esimesed «jalajäljed» teatri asutajate Paul Pinna ja Theodor Altermanni mälestuseks. Nüüd pikendatakse seda rada kolme kolleegi meeldetuletamisega: näitlejanna Betty Kuuskemaa, muusikajuht ja dirigent Raimund Kull ning solist Benno Hansen,» ütles Rahvusooperi lavastaja ja Estonia Seltsi esimees Arne Mikk.

Kell 12 avatakse Estonia maja taga ajaloolisel turuplatsil lõbus muusikaturg, kus linnarahvast tervitavad hooaja alguse puhul Estonia solistid, balletitrupp, koor ja orkester ning Estonia sõbrad ja partnerid.

Dirigeerivad Arvo Volmer, Jüri Alperten, Mihhail Gerts ja Erki Pehk, lavastaja on Arne Mikk. Kirbuturul müüakse vanu kostüüme, rekvisiite, plaate, raamatuid jms ning oksjonile läheb Jassi Zahharovi kostüüm ooperist «Figaro pulm».

Oksjoni tulu läheb järgmiste jalajälgede rajamise fondi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles