Galerii: tallinlased löövad linna läikima

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimuvad Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas heakorrakuu avatalgud. Kuu jooksul toimub kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi. 

Lasnamäe linnaosa koristustalgud leiavad aset vana Priisle turu tagusel alal. Kõiki tulijaid varustatakse vajalike töövahenditega: töökindad, reha ja prügikotid. Pärast talgutöid saavad talgulised energiat taastada tasuta sooja supiga.

Põhja-Tallinnas talgud korraldatakse sammaaegselt Helsingi linnaga. Kahe linna vahel luuakse heakorrakuu avatalgutel Skype vahendusel videosild, mille kaudu Helsingi abilinnapea Pekka Sauri ja tema Tallinna kolleeg Arvo Sarapuu jagavad tervitusi ja kuulutavad talgud avatuks. 

Avatalgutel korrastatakse Stroomi ranna äärsed alad  ja  talgulistele pakutakse kehakinnitust.  Põhja-Tallinna linnaosavalitsus korraldab talgutest osavõtjatele loterii ning võimalik on nautida meeleolukat muusikat Koit Toome esitluses. Talgutele on kaasatud mitmed organisatsioonid, kes tulevad telkide ja maskottidega, et suurendada elanike keskkonnateadlikkust. 

Heakorrakuu tunnuslauseks on «Lööme linna läikima!».  Kuu jooksul toimub kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi, mida korraldavad linnaosavalitsused koostöös mittetulundusühingute, korteriühistute, linna- ja haridusasutustega ning kohalike vabaühendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles