Vanadele raudteetammidele tehakse rattateed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Pilt on illustratiivse tähendusega.
Raudtee. Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Priit Simson

Tallinna linnavalitsus kinnitab homme vanadele raudteetammidele lähiaastatel rajatavate kergliiklusteede kava, mis näeb ette sel ja järgmisel aastal ligi 27 miljoni krooni eest jalgrattateede ehitust.

Vanadele raudteetammidele kavandatavate kergliiklusteede rajamise tulemusel ühendadakse Järve metsa, Harku metsa, Merimetsa ning Nõmme terviserajad kergliiklusteede võrgustikku. Kergliiklejate turvalisuse tõstmiseks tuleb rajatavad kergliiklusteed valgustada, seisab seletuskirjas.

Juba sel aastal valmis Pärnu mnt rekonstrueerimise käigus kergliiklustee Nõmme raudteetammile (Harku tänavast Vääna tänavani), mis läks maksma 0,8 miljonit krooni.

Sel aastal rajatakse ka kahe kilomeetri pikkune «Kultuurikilomeeter» Linnahallist Tööstuse tänavani. Vanale raudteetammile kavandatav kergliiklustee tagab juurdepääsu seni vähekasutatud rannaaladele ning olemasolevatele ja tulevastele kultuuriobjektidele, millest enamus on seotud Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 läbiviimisega - Linnahall, Kultuurikatel, Kalasadama kalaturg, Patarei vangla, vesilennukite angaarid, Eesti Meremuuseum, Noblessneri laevatehase hooned ja Kalamaja kalmistupark.
Seletuskirja järgi läheb «Kultuurikilomeeter» maksma 4 miljonit krooni.

Järgmisel aastal on raudteetammidele kavas rajada kuus kergliiklusteed, milleks kulub üle 22 miljoni krooni.

Kõige kallim on Pärnu maanteele Vääna tänavast kuni Akadeemia teeni rajatav lõik, mis ühendab omavahel Nõmme, Mustamäe ja Õismäe kergliiklusteed, samuti Harku metsa ja Nõmme terviserajad. Tee äärde on planeeritud ka kolm parklat autodele. Kokku läheb see maksma 16 miljonit krooni.

Harku vanale raudteetammile rajatav jalgrattatee läheb maksma 4,5 miljonit ja see hakkab ühendama Paldiski maanteed Akadeemia tee kergliiklusteega.

Akadeemia teest kuni Ehitajate teeni raudteetammile rajatava tee hinnaks on arvestatud 1,3 miljonit krooni.

2012. aastal jätkatakse mööda vana raudteetammi kergliiklustee ehitamist lõigus Ehitajate tee kuni Paldiski maantee, samuti jääb ülejärgmisse aastasse Kopli ja Tööstuse tänavast «Kultuurikilomeetrini» jalgrattatee rajamine vanale raudteetammile.

Praegu on Tallinnas kokku 176,5 kilomeetrit jalgrattateid, millest sõiduteele markeeritud jalgrattaradasid on üle 43 ja eraldiseisvaid kergliiklusteid üle 133 kilomeetri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles