Tallinna merepäevad muutuvad üha võimsamaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puksiirlaevade tants Tallinna merepäevadel.
Puksiirlaevade tants Tallinna merepäevadel. Foto: Erik Prozes

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kõneles täna toimuval Eesti Purjetamise Kongressil Tallinnast kui merelinnast ning meile juba palju rahvusvahelist kuulsust toonud merepäevade edasiarendamise plaanidest.

Aasa sõnul on seatud eesmärgiks muutuda Kieli Nädala kõrval teiseks tähtsamaks merekultuuri sündmuseks Läänemere piirkonnas. «Eesmärk peaks olema suurendada külastajate arv vähemalt 400 000-ni,» ütles Aas.

Tallinna Merepäevad on abilinnapea sõnul aasta aastalt kasvanud ja igal aastal liidetetakse sündmuse kavva erinevaid uusi teemasid – jazziala oma eksklusiivsete kontsertidega, rahvusvaheline purjekate võistlus Tallinn Race, öölaulupeod Lennusadamas, teatrisadam Noblessneris, merepäästeõppused jpm, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus.

«Aeg on sealmaal, et Merepäevade formaati laiendada – laiendada tegevust üle kogu Tallinna rannajoone, tuua juurde iga-aastane suurem ja rahvusvahelisem purjetamisevõistlus - üks suurejooneline Balti Regatt ning laiendada kultuuriprogrammi sadamast edasi,» lausus Aas ja meenutas, et esimesed Tallinna Merepäevad korraldati 2008. aastal ning Tallinna linn on olnud algusest peale ürituse üks eestvedajaid.

Käesoleval aastal toimub Tallinna Merepäevade raames esmakordselt eskaadrisõit pea 150 aluse osalusel Piritalt Vanasadamasse, mis kulmineerub merepäevade avakontserdiga Tallinna Sadama kruiisikaide vahetus läheduses asuval rohealal. Paralleelselt laevadega liiguvad mööda maad kruiisikai suunas Tour d`ÖÖ jalgratturid. Kaasatud on ka helikopterid, millelt merel ja maal toimuvat jälgida saab – seega toimub merepäevade avasündmus nii maal, vees kui õhus.

«Järgmise aasta suvel muutub aga Tallinn üheks juulinädalaks vanaks viikingiajastu linnaks, sest tuleva aasta merepäevad on pühendatud viikingitele. Külla tuleb viikingiarmaada – alused Norrast, Rootsist ja Taanist. Esmakordselt toimuvad Tallinnas Laser Radial U19 Euroopa meistrivõistlused purjetamises. 2017. aasta saab aga praeguste plaanide kohaselt olema Tallinna lahe jaoks väga erakordne - merepäevade raames on plaanis täita kogu Tallinna laht ning miks mitte terve Eesti rannik suurte purjekatega. Tallinna Merepäevade raames toimub The Tall Ships Race - rahvusvaheline purjeõppelaevade võidusõit enam kui 40 ajaloolise purjeka osavõtul. See vaatepilt Tallinna lahel  saab olema vägev!» lubas Aas.

Tallinna Merepäevad on leidnud kindla koha suvises meelelahutusprogrammis. Aas kinnitas, et Tallinn teeb omaltpoolt kõik, et olla merele avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles