Kaarli puiestee köndistatud pärnad on väga halvas seisukorras

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarli puiestee köndistatud pärnad.
Kaarli puiestee köndistatud pärnad. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna Kaarli puiestee pärnade allee köndistatud puud on halva tervise juures, selgus 3D-tomograafiga tehtud uuringust.

Arboristide koja esindaja sõnul tuleks sõiduteepoolne surevate pärnade rida võimalikult kiirelt maha võtta, uute puude istutamine on aga kommunikatsioonide rohkuse tõttu juba keerulisem ettevõtmine, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

2008. aasta novembris otsustas Tallinna linnavalitsus kodanike meeleavalduste mõjul pärnade raieplaani maha matta ja selle asemel juba tollal kuivanud puid neid köndistades piirata. Nüüd tehti Eestis uue tehnoloogia, 3D-tomograafia abil kindlaks, et köndistamine on puud aeglasesse surma saatnud.

«Köndistamine on äärmiselt sadistlik ja äärmiselt vale töövõte ja põhjustab puule ka - nagu siin on ilusti näha - pika ja piinarikka suremiseprotsessi,» nentis Arboristide koja juhatuse esimees Heiki Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles