Tallinn osaleb liiklusummikute vähendamise rahvusvahelises projektis

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maantee ristmikukaamera pilt.
Tartu maantee ristmikukaamera pilt. Foto: Internet

Linnavolikogu otsuse kohaselt saab Tallinn osaliseks liiklusummikute vähendamisele suunatud Euroopa Liidu programmi Horisont 2020 välisprojektis.

«Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogrammi Horisont 2020 kuuluv projekt võtab sihikule liiklusummikute vähendamise efektiivsema transpordi kaudu,» märkis abilinnapea Taavi Aas. Programmi kogueelarve aastateks 2014–2020 on jooksevhindades 77 miljardit eurot, millega toetatakse tipptasemel teadust, ühiskonnaprobleemidele lahenduste otsimist ning juhtpositsiooni saavutamist tööstuses teaduse abil.

Konkreetne projekt hõlmab kolmeaastast ajavahemikku tänavu septembrist kuni septembrini 2018 ning selle eelarve on ligi neli miljonit eurot. Tallinna osa moodustab sellest 125 000 eurot, mille katab Euroopa Komisjoni toetus. Projekti viib ellu 17-liikmeline konsortsium, mille koordinaator on University College London ning liikmeteks on peale Tallinna veel BOKU Instituut Viinis, Eurocities, Berliin, Kopenhaagen, Bukarest, Skopje jt linnad. Kavas on uurida sõitjate ja kaupade liikumisi kesklinna, äärelinna ja linnalähedaste piirkondade vahel ning linnatänavate kasutust, et määrata vajalikud majanduslikud, sotsiaalsed ja keskkonnaalased meetmed. Konkreetne kasu Tallinna linnale on Aasa sõnul jätkusuutliku linnaliikluse tihendamise kava väljatöötamine, mis omakorda mõjutab tulevikus Euroopa Liidu rahastuse saamist teede- ja transpordiprojektidele.

Paraku ei suutnud Aas vastata linnavolinike küsimustele selle kohta, mida Tallinnas täpsemalt uurida kavatsetakse. Iroonilisel kombel tekkisid just sel ajal, kui linnavolikogu seda päevakorrapunkti arutas küllaltki märkimisväärsed liiklusseisakud Tartu maanteel mõlemas sõidusuunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles