Dividendimiljonäri häärber Nõmmel ootab lammutamiskorraldust

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikult lammutatud elamu asemel loata ehitatud uus maja Sihi tänaval.
Ebaseaduslikult lammutatud elamu asemel loata ehitatud uus maja Sihi tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Ehitusloata Nõmmele Sihi tänavale rajama hakatud häärber ootab endiselt lammutamiskorraldust. Lammutamiskorralduse peab heaks kiitma linnavalitsus, keda võib korralduse järel ees oodata pikk kohtutee.

«Pealtnägija» paljastatud dividendimiljonäri maja seisab kaks kuud pärast ehitustegevuse peatamist endiselt omal kohal. Linn valmistab ette lammutamiskorraldust, ent tegemist on võimaliku kohtuasjaga ja ees võib oodata pikk kohtutee.

Linnaplaneerimise ameti juhata Anu Hallik-Jürgensteini sõnul valmistab amet ette lammutamiskorraldust, mis saadetakse vastavalt seadusele omanikule seisukohavõtuks. Kui omanik esitab seisukohad, siis peab amet neid seisukohti hindama ja kaaluma.

Lammutamiskorralduse peab heaks kiitma linnavalitsus, kuid omanikul on võimalik seda kohtus vaidlustada. «Kuna tegemist on võimaliku kohtuasjaga, ei ole mõistlik kiirustada ning kõik tuleb eriti hoolikalt läbi kaaluda,» selgitas Hallik-Jürgenstein, miks lammutamiskorraldus on nii kaua viibinud.

Praktika, et miljööaladel hakatakse ajaloolist hoonet rekonstrueerima ja töö käigus avastatakse, et tuleb ikkagi lammutada ja uus ehitada, on sagedane, ent mitte lubatud.

Ehitistega, mis on ehitatud ilma nõutava ehitusloata, peavad tegelema kohalikud omavalitsused. Ehitus peab olema kooskõlas ehitusnormide, planeeringute ja muude nõuetega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles