Mustamäe linnaosavalitsus sulgeb kasiino

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilde tee 122 hoonekompleksis asuv kasiino peab uksed sulgema.
Vilde tee 122 hoonekompleksis asuv kasiino peab uksed sulgema. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus

Mustamäe linnaosa valitsus otsustas mitte lubada kasiinol jätkata tegevust Vilde tee 122 hoonekompleksis, sest see paikneb liiga lähedal lasteaiale, gümnaasiumile ja kultuurikeskusele.

AS IMG Kasiinod on sellest kompleksis tegutsenud 2002. aastast, kuid nüüdseks on kehtiv leping lõppenud ja Mustamäe linnaosavalitsus otsustas seda mitte pikendada.

«Täna tegutseb 100 meetri kaugusel MTÜ Kool 21. sajandil Haabersti Vene Eragümnaasium,» põhjendas linnaosa vanem Lauri Laats otsust. «Samas on 60 meetri kaugusel meie kultuurikeskus Kaja, 240 meetri kaugusel lasteaed Männikäbi. Kõik see ei soodusta kasiino jätkamist selles piirkonnas.»

Põhja prefektuuri Lõuna osakond on korduvalt teatanud, et kasiinot võib pidada üheks soodusasjaoluks erinevate õigusrikkumiste toimepanemiseks lähipiirkonnas.

«On tähelepanuväärne, et lähipiirkonnas on toime pandud palju erinevaid süütegusid (joobes isikud, kaklused, narkomaanid, vargused) ning nii mitmelgi korral on õigusrikkumises kannatanud või toimepanijad eelnevalt veetnud aega nimetatud kasiinos,» ütles vanemkomissar Marek Saar.

Lauri Laats tuletas meelde hiljuti TNS Emori poolt läbi viidud uurimuse tulemusi, mis näitavad, et 65 protsenti Eesti 15-74 aastasest elanikkonnast ehk 675 000 inimest on pärast 15. eluaastat mänginud raha peale hasart- ja õnnemänge.

«Mida vähem kasiinosid meie linnaosas on, seda parem,» leidis Laats.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles