Peterburi tee äärde kavandatakse tootmis- ja ärilinnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paneeli ja Betooni tänavate ümbrus on mahajäätud ala.
Paneeli ja Betooni tänavate ümbrus on mahajäätud ala. Foto: Karli Saul

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Peterburi tee äärsele alale tootmis- ja ärihoonete rajamist võimaldava detailplaneeringu kehtestamise.

Detailplaneering annab võimaluse rajada seitsme hektari suurusele maa-alale uued kuni 3-korruselised tootmis- ja ärihooned ning kuni 5-korruselise ärihoone, lisaks on ette nähtud võimalused olemasolevatele hoonetele juurde- ja pealeehituse tegemiseks.

Betooni 13 / Paneeli 4, Paneeli 4a ja Paneeli 6 kinnistute  detailplaneeringu koostas OÜ Optimal Projekt.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Sõjamäe asumis, alal paiknevad tootmishooned ning kontoriruumid. Piirkonnas paiknevad valdavalt tootmismaa sihtotstarbega krundid, planeeritavast alast kirdes asub paekivikarjäär.

Detailplaneeringuga luuakse eeldused olemasoleva amortiseerunud tööstuskvartali korrastamiseks, maa otstarbekaks kasutamiseks ning atraktiivse tööstus- ja ärikvartali tekkeks.
Planeeringuga nähakse ette kõrghaljastuse rajamine Sõstramäe tänava äärde kergliiklustee ja sõidutee vahelisele alale, täiendava kõrghaljastuse rajamine Betooni ja Paneeli tänava äärsetele haljasribadele ning puude istutamine moodustatavate kruntide haljasaladele.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Mainor, detailplaneeringu koostamise õigus on üle antud Idam Kinnisvara Grupile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles