Nädal loomaaias: ilmavalgust nägi kaljukotkatibu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljukotkas.
Kaljukotkas. Foto: Maarja Kitsing

Ärganud kevad jagab energiat ja päikesesära, metsvindid lasevad laulu, pungad on puhkvel. Elevandimajja talvituma pugenud vesilikud ja kärnkonnad tungivad nüüd tagasi loodusesse.

Esmaspäeval nägi ilmavalgust tänavu esimene miiluvasikas, teisipäeval ja kolmapäeval sündisid juurde kolm lakklambatalle. Kolmapäeval koorus kullimäe inkubaatoris kaljukotkatibu.

Üks kahest möödunud nädalal sündinud takiinitallest aga osutus nõrgaks ja suri. Allesjäänud talleke saab nüüd nautida mõlema emalooma hoolt ja piima.

Hallhaned ja kanada lagled on hauduma asunud, kured ja toonekured õueaedikutesse kolinud.

Reedel lendas Prantsusmaale oma esimest sünnipäeva tähistama Tallinnas möödunud aasta 11. aprillil koorunud emane kaljukotkas. Tema uueks elupaigaks saab Euroopa üks parimaid linnuparke Le Parc des Oiseaux.

Läinudreedene amuuri leopardi kutsikate sünnipäevapidu möödus meeleolukalt. Paljude heade abiliste poolt valmistatud rikkalik kohvikulaud ja ilusad suveniirid tõid amuuri leopardi toetuseks kokku ligi 900 eurot.

Loomaaia haljastajad on ette võtnud elevandimaja ümbruse. Ukseesisele muruväljakule rajatakse suur suvelillepeenar, ninasarvikute aediku ette istutatakse kuus robiiniat. Lillepeenra rajamiseks eemaldatud murumättad aga rikastavad erinevate loomaliikide päevarutiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles