IRL nõuab Tallinna volikogu aseesimehe hüvitise üheksakordset vähendamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsioon annab sel nädalal volikogu menetlusse eelnõu, millega nõuavad volikogu aseesimehele makstava hüvitise langetamist 26 000 kroonilt 3000-le

IRLi soov on võrdustada volikogu aseesimehe hüvitise suurus volikogu alaliste komisjonide esimeestele makstava hüvitisega.

«Neljapäevasel volikogu istungil võtab koalitsioon vastu otsuse, millega väheneb aseesimehele makstava hüvituse suurus 26 040 kroonilt 23 870 kroonini, kuid IR-i fraktsiooni arvates on see summa endiselt utoopiliselt suur,» sõnas IRLi fraktsiooni liige Nikolai Stelmach.

«Kuna aseesimehe ametiga ei kaasne praktikas rohkem tööd kui volikogu alaliste komisjonide esimeestel seda on, tuleb aseesimehe hüvitise suurus võrdsustada komisjonide esimeestele makstava hüvitisega, mis on 3000 krooni kuus,» lisas ta.

Stelmachi sõnul on praeguse aseeesimehe Jaak Juske priiskav hüvitis kohatu, kuna linna finantsolukord on niivõrd halb, et ametnikke saadetakse tema väitel palgata puhkusele.

«Tasub meelde tuletada, et enne, kui sotsid aseesimehe koha hõivasid, oligi hüvitise suuruseks 3000 krooni. Ma ei usu, et aseesimehe koha määramisega sotsidele paranes tehtava töö kvaliteet nii palju, et mitu korda suurem hüvitis end õigustaks,» märkis Stelmach.

Tallinna linnavolikogu tõstis aseesimehe hüvitise määra Katrin Saksa ametisseasumisega selle aasta alguses 3000 krooni pealt 26 040 kroonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles