Lasnamäel alustas tegevust luteri kogudus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel, kus põhilise usuna domineerib õigeusk, tegutseb esmakordselt ajaloos luteri kogudus. Koguduse eestvedajad on Margus Sardis ja Kai Petteri Leppalainen.

Esmakordselt ajaloos koguneb igal teisipäeval kell 18 EELK Lasnamäe Püha Markuse koguduse algatusrühm, et seigelda piibliradadel ning kuu viimasel teisipäeval saada osa jumalateenistusest koos armulauaga.

Koguduse ühe eestvedaja Margus Sardise sõnul plaaniti koguduse loomist juba tükk aega. «See mõte mõlkus tükk aega peas, enne kui see oli küps tegutsemiseks. Hakkasin kontakte otsima EELK-st ja misjonikeskuses saime kokku Kaiga (koguduse vaimulik - toim.), kes oli samu mõtteid mõlgutanud,» ütles Sardis.

«Kui Lasnamäel elada ja istuda oma korteris ning mõelda, et kaubanduskeskused ja muud asutused on käe-jala juures, aga jumalat tuleb teenima minna laugele linna, siis paratamatult tekib mõtle, et miks 120 tuhandel inimesel ei ole võimalust käia oma koguduses,» lisas ta.

Kuigi Lasnamäel elab 120 000 inimest, siis kogudus on alles värske ja liikmeid väga palju ei ole. Sardise sõnul on aktiivseid liikmeid hetkel 6-7, kuid teenistusele oodatakse kõiki huvilisi.

Kooskäimise kohaks Lindakivi keskuse (Koorti 22, II k) konverentsisaal. Vaimulikuks on Kai Petteri Lappalainen.

Pikemat intervjuud loe SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles