Fotod ja video: kanepiaktivistide miiting Viru tänaval

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kella 16 paiku kogunes ligi kolmkümmend inimest Viru tänaval toimunud miitingule, kus nõuti võimustruktuuridelt kanepiaktivist Janek Hiieti viivitamatut vabastamist ning tänamist tehtud töö eest.

Eile, 8. aprillil kella 14 paiku pidas politsei Tallinna-Paldiski maanteel kinni 41-aastane mehe, keda kahtlustatakse kanepiõli müügis ehk narkootiliste ja psühhotroopsete ainete käitlemises.

Kinnipidamise järgselt otsis politsei mehe juuresolekul läbi tema elukoha, kahtlustatav politseile vastupanu ei osutanud.

Kahtlustatava korteris oli läbiotsimise ajal veel kolm inimest, kes sõnelesid politseinikega ning avaldasid häälekalt arvamust toimuva kohta, kuid ka see olukord lahenes ning politsei ei pidanud kellegi suhtes jõudu kasutama.

Kuna juhtum, millega meest seostatakse, leidis aset Pärnumaal, toimetati ta Pärnu arestimajja. Kahtlustatav vabastatakse pärast vajalike menetlustoimingute tegemist ning prokurör ei taotle kohtult tema vahistamist.

Janek Hiietit kirjeldasid aktsioonil osalenud Eesti esimese kanepiõliga vähiravi tutvustaja ja propageerijana.

Aktsiooni üks korraldajatest oli Meelis Kaldalu.

Postimees avaldas Meelis Kaldalu suhtes valeväiteid

Postimees avaldas 09.aprillil 2015 ilmunud artiklis «Fotod ja video: kanepisõprade miiting» Meelis Kaldalu kohta väiteid, mis ei vastanud osaliselt tegelikkusele.

Postimees kinnitab, et Meelis Kaldalu ei ole Riigikogust arvutit varastanud, vaid selle osas esitati kahtlustus ning uurimise käigus ilmnes vajadus määrata kahtlustatavale kohtupsühhiaatriline ekspertiis ja kuna ekspertiisi käigus tuvastati menetlust välistav asjaolu, lõpetas politsei 01.09.2013 prokuratuuri loal kriminaalmenetluse.

Kaldalu osales presidendi vastuvõtul kutsutud külalise kaaslasena, ent kutsutu vastuvõtul ei viibinud ja Kaldalu otsustas minna vastuvõtule üksi. Kaldalule personaalset kutset presidendi vastuvõtule ei saadetud ja presidendi kantselei sõnul on elementaarne, et kaaslane ei tule vastuvõtule, kui kutsutu on otsustanud seda mitte teha.

Meelis Kaldalu on kohtulikult karistamata sünnijärgne Eesti kodanik, kelle teovõimet ei ole piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles