Lastekaineris ööbis eelmisel kuul tosin alaealist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsjoodikutele mõeldud kainestusosakonna tuba laste turvakeskuses.
Lapsjoodikutele mõeldud kainestusosakonna tuba laste turvakeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Laste Turvakeskuse juurde loodud neljakohaline kainenemistuba politsei poolt öisel ajal kinni peetud joobes alaealistele leiab kevade saabumisega üha enam kasutust, märtsikuus magas seal oma pead kaineks kaksteist alaealist.

Turvakeskuse juhataja Priit Siig ütles, et märtsis toimetas politsei turvakeskuse kainestusosakonda 12 joobes alaealist, nendest kaheksa olid poisid ja neli  tüdrukud. Alaealiste vanus oli 14 - 17 eluaastat. Venekeelseid noori oli neli, eestikeelseid kaheksa.

Neli  alaealist lahkusid hommikul volitatud täiskasvanu või lapsevanema saatel, kaheksa lahkusid vanema poolt telefoni teel antud nõusolekul iseseisvalt.

Joobnud laps tuuakse turvakeskusesse juhul, kui politseil ei õnnestu kinnipeetud lapse kodust aadressi välja selgitada või ei saavutata lapsevanemaga telefoni teel kontakti, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus. Öisele teenusele suunamisele peab vajadusel eelnema alaealise tervisliku seisundi kontrollimine haigla EMO-s, tagamaks, et noore alkoholi- või narkojoove ei ole eluohtlik. Seda eelkõige juhtudel, kui noore joove on raske ja esineb mürgistuse, üledoosi või muul moel lapse tervisele ja elule ohtlik seisund.

Politseipatrull teavitab turvakeskust kliendi toomisest eelnevalt telefoni teel, kontrollides ühtlasi, et noorel ei oleks kaasas alkoholi, narkootilisi aineid ega ohtlikke esemeid.

Nõmme teel asuv turvakeskus osutab öist majutusteenust ajavahemikus kella 22-10. Hommikul teatab osakonnajuhataja lapse majutamisest kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajale ja lapsevanemale, alaealine lahkub sama päeva jooksul.

Siigi sõnul palub teavitatud  lapsevanem üldjuhul võimaldada noorel ennast välja puhata ja hommikul iseseisvalt koju saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles