Mupo töötajad saavad mugavalt seenele sõita

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsinikud ühissõidukite pileteid kontrollimas.
Munitsipaalpolitsinikud ühissõidukite pileteid kontrollimas. Foto: Silja Kaigu

Solvunud munitsipaalpolitseinik käib ajakirjandusele kaebamas, et mupo töötajaid sunnitakse viiepäevasele palgata puhkusele, ameti juhataja sõnul pole see tõsi.


«Eelmine nädal kirjutati kõigile mupo ametnikele valmis tasustamata puhkuse avaldused ning kõigile töötajatele anti käsk võtta vähemalt viis päeva palgata puhkust. Need, kes virisesid ähvardati vallandada, kuna väidetavalt linnas on kõigil ametnikel viis päeva palgata puhkust mitteametlikult kohustuslik,» väitis anonüümne mupo töötaja.

Munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik kinnitas Postimees.ee’le, et tegemist on pahatahtliku kuulujutuga. Kuigi tõsi olevat see, et kui mõni töötaja tahab ilma palgata vabu päevi saada, siis tuleb ametijuhtkond talle vastu.

«Aga see puudutab ainult neid inimesi, kes ei tööta graafiku alusel ja kes ei tee välitööd. Palgata puhkust võivad saada kontoritöötajad, mitte patrullid ja kontrolörid. Ilmad on ilusad, seeni on palju ja kui inimesed tahavad nädala sees seenele minna, siis tööandja tuleb vastu,» rääkis Järvik.

Ta lisas, et mupo igapäevane töö selle all ei kannata, kui näiteks raamatupidaja tahab võtta maaleminekuks paar päeva palgata puhkust.

«Selles mõttes on mulle täitsa üllatav, et keegi siin kohustusest räägib. Ja palgata puhkuse avaldused pole mitte töötajate jaoks ette valmis kirjutatud, vaid ma palusin personaliosakonda, et nad näitaksid soovijatele puust ja punaselt, kuidas seda asja vormistada,» selgitas mupo juht.

Tahtjaid Järviku sõnul jätkub. «Neid ikka on. Kes tahab reisile minna ja puhkusest ei tule välja, siis tahetakse paar päeva juurde võtta. Kes tahab näiteks maale vanemate juurde minna ja reedese või esmaspäevase päeva vabaks võtta,» tõi Järvik näite. Mupo juht rõhutas samas, et vabu päevi võivad saada vaid kontoritöötajad, aga mitte piletikontrolörid või patrullid, kelle arv tänavatel mingil juhul ei vähene.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles