Kesklinna valitsus: seaduse järgi on majaomanik kohustatud seina puhta hoidma

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grafiti suhtes kehtib Tallinnas nulltolerants.
Grafiti suhtes kehtib Tallinnas nulltolerants. Foto: Uwe Gnadenteich

Edward von Lõnguse pilt eemaldati Adamson-Ericu muuseumi seinalt, sest vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on iga majaomanik kohustatud kõrvaldama ehitiste seintelt või piiretelt omavolilise kunsti.

«Pilt Adamson-Ericu muuseumi seinal võeti maha, sest seaduse järgi on majaomanik kohustatud seina igasugusest kooskõlastamata kunstist ja «kunstist» puhtana hoidma, muidu on mupol õigus trahv teha. See, missugusel kunstilisel tasemel taies on, pole oluline,» ütles Tallinna Kesklinna valitsuse pressiesindaja Kerttu Rakke.

Tulenevalt muinsuskaitseseadusest ja Tallinna vanalinna muinsuskaitseala põhimäärusest peab kõik vanalinna linnaruumis eksponeeritu olema eelnevalt kooskõlastatud Tallinna kultuuriväärtuste ameti juures tegutseva reklaami ja linnakujunduslike projektide läbivaatamise komisjonis. Lisaks peab linnakeskkonda paigaldatavad ja loodavad kunstiteosed heaks kiitma Tallinna linnaplaneerimise ameti juurde moodustatud linnakujunduse komisjon.

Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjale on iga majaomanik kohustatud kõrvaldama ehitiste seintelt või piiretelt omavoliliselt paigaldatud kuulutused, teated ja reklaami ning kirjutised, kritseldused, grafiti ja muu sellise.

Möödunud aastal kulus ainuüksi kesklinna piirkonnas grafiti eemaldamiseks üle 32 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles