Tallinna volikogu menetleb linnavalitsusele mõeldud abipaketti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu istung.
Tallinna volikogu istung. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu hakkab järgmise nädala istungil arutama Reformierakonna fraktsiooni esitatud eelnõu, mis näeb muude kokkuhoiumeetmete hulgas ette munitsipaalpolitsei kaotamise ja Tallinna televisiooni sulgemise.


Eelnõus, mis kannab pealkirja «Abipakett finantsraskustes Tallinna linnavalitsusele» teeb Reformierakonna fraktsioon ettepaneku hoida 30 miljonit krooni kokku munitsipaalpolitsei pealt ning vähendada linnakantselei avalike suhete eelarvet 20 miljoni krooni võrra.

Kokkuhoiukohti näeb opositsioon mujalgi. Rahvaküsitluste pealt saaks nende hinnangul kokku hoida pool miljonit krooni, Tallinna visioonikonverentsi pealt samuti pool miljonit, Arengu- ja Koolituskeskuse pealt 1,1 miljonit, Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutusest kaks miljonit, Rahuliku Kooselamise programmi pealt kolm miljonit jne. Niimoodi tahetakse kokku hoida 200 miljonit krooni.

Eelnõu näeb ka ette vähendada linnavalitsuse ja linnaosavalitsuste reservfondi kuni kaks korda, sest seda kasutatakse esitaja hinnangul mittesihipäraselt ja sellest finantseeritakse ebaotstarbekaid ning eelarvesse ette nähtavaid kulusid nagu filmide tootmine, raamatute trükkimine, reklaamikampaaniate korraldamine jne. Sel viisil loodab Reformierakonna fraktsioon kokku hoida 15 miljonit krooni.

Eelnõu kolmas punkt näeb ette Tallinna TV sulgemise, mis pidavat andma 20 miljonit krooni kokkuhoidu.

Tulude suurendamiseks tehakse ettepanek aktiivsemalt tegeleda linnavara väljaüürimise ja hoonestusõiguste müügiga ja eurorahade aktiivsema taotlemise ja efektiivsema kasutamisega. Aga ka detailplaneeringute menetlemise kiirendamisega, et seeläbi soodustada investeeringute ja töökohtade tulekut Tallinna.

Volikogu istungil hääletatakse eelnõu koalitsiooni häältega ilmselt maha. Ka linnavalitsus on teatanud, et ei toeta eelnõu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles