Savisaare eksnõunik Pai juhib Salme kultuurikeskuse kunstilist poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste liiklussõlme avamine. Fotol Edgar Savisaar (vasakul) ja Meelis Pai (paremal)
Ülemiste liiklussõlme avamine. Fotol Edgar Savisaar (vasakul) ja Meelis Pai (paremal) Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinnas asuva Salme kultuurikeskuse kunstiline juht on juba paar nädalat Nukuteatri juhi kohalt skandaaliga lahkunud Meelis Pai, kes lahkus paari nädala eest Tallinna linnapea Edgar Savisaare nõuniku ametikohalt.

«Linnapea on ilmselt pikalt haige ja mis nõu ma talle seal ikka anda saan,» selgitas Pai kolmapäeval BNSile nõuniku kohalt lahkumist. «Teine põhjus on see, et ma pääsesin linnavolikokku ja kolmandaks on mul mingid ideed ja teemad, millest Tallinnas on puudust tuntud ja mis tuleks ellu rakendada.»

Pai sõnul tuleb Tallinna tuhandetele lastele rohkem kultuurilist elamust pakkuda ja seetõttu asus ta looma Salme kultuurikeskuses Tallinna Lasteteatrit. «Kultuurikeskus töötab väga hästi ning on populaarne etenduste ja kontserdite korraldamise koht. Seal on ligi 40 erinevat kollektiivi, kuid minu jaoks olulisim on 1962. aastal Harri Vasara asutatud marionett-teater, selle nukud ja dekoratsioonid, mida võiks ühe osana selles teatris professionaalselt arendada,» rääkis Pai.

Meelis Pai töötas pikka aega Nukuteatri direktorina, kust pidi kultuuriministeeriumiga vastuollu sattumise tõttu lahkuma. Teatrist lahkumise järel asus Pai tööle Tallinna linnapea Edgar Savisaare nõunikuna. Ülemöödunud aastal oli Pai Tallinnas Ülemiste liiklussõlme suurejoonelise avamise üks lavastajatest, organiseerides peopaika hiiglasliku penoplastist Ülemiste vanakese, kes kohapeal Savisaarega mõtteid vahetas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles