Tallinn saab kolm uut tänavat

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinn.
Tallinna kesklinn. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus määrab nime kokku kolmele kas alles rajatavale või juba eksisteerivale seni nimetule tänavale. Uute tänavate nimeks saavad Krooni, Raiduri tee ja Lible.

Kesklinnas Südalinna asumis Sakala tänava ja Rävala puiestee vahelise tänavalõigu nimeks saab Krooni tänav. Seda ligi 90-meetrist aktiivse liiklusega tänavalõiku kasutavad nii G. Otsa tänavale suundujad kui ka Solarise parkimismaja kliendid.

Tänavalõigu nimeküsimust arutanud linnavalitsuse nimekomisjon märkis, et enne Rävala (Lenini) puiestee ja selleäärse hoonestuse rajamist oli selle tänavalõigu näol tegemist Sakala tänavalt alanud Kaupmehe tänava algusosaga. Arvestades, et tänavalõik on teisel pool Sakala tänavat asuva Eesti Panga kvartali läheduses, pidas nimekomisjon sobivaks pangandusega seotud teemat ja toetas Eesti endise rahaühikuga seoses Krooni tänava nime, millel on mõtteline seos ka selles kohas ajalooliselt asunud Kaupmehe tänava nimega.

Pirita linnaosas Kloostrimetsa tee ja Metsavahi tee vahel kulgev tänavalõik saab nimeks Raiduri tee. Seda tänavalõiku käsitleti seni Kalmuse tee osana, ent mullu novembris muudeti linnavalitsuse korraldusega Kalmuse tee leviala ja see tänavalõik jäi ilma nimeta. Erinevaid piirkonna tänavanimedega seonduvaid nimevariante kaalunud linnavalitsuse nimekomisjon tegi ettepaneku nimetada see tänavalõik Raiduri teeks. Aadressimuudatusi Raiduri tee nime määramine kaasa ei too.

Põhja-Tallinnas Pelgulinna asumis Rohu tn 8a kinnistu detailplaneeringuga tekkiv uus tänav saab nimeks Lible tänav. Rohu tn 8a kinnistu detailplaneeringu alusel kavandatakse alale kuus uut korterelamut.

Uue tänava nimeküsimust arutanud linnavalitsuse nimekomisjon kaalus piirkonnas kasutusel olevast heina- ja rohuteemast tulenevaid nimesid. Arvestades, et planeeringuala külgneb Rohu tänavaga, pidas nimekomisjon siia sobivaks Lible tänava nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles