Tallinna vanima spordiklubi asutamiseks tuli juua õigete inimestega viina

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reval Sport bassein (2000-2012)
Reval Sport bassein (2000-2012) Foto: Reval Sport

Tallinna vanim spordiklubi tähistas nädalavahetusel oma 25. sünnipäeva. Reval Sport Spordiklubi juhataja Aldur Partasjuk meenutab, kuidas kõik alguse sai.

«Aastal 1986 istusid kaks meest Vanalinna Elamute Ekspluatatsiooni Valitsuse (EEV) juhataja kabinetis ja panid aluse spordiklubile. Tolle aja kombe kohaselt oli ehituseks saadud raha tulnud Moskvast. Mitte keegi peale asjaosaliste ei tea, kui palju oli viina joodud, enne kui Moskva ütles – tehke!» kirjeldas spordiklubi asutamise eelset aega Aldur Partasjuk, praegune Reval Sport Spordiklubi juhataja.

Praegu asub sellel kohal mullivann (1990. aasta)
Praegu asub sellel kohal mullivann (1990. aasta) Foto: Reval Sport

Täna 25. tegutsemisaastat tähistava Reval Sport spordiklubi ajalugu algas aga alles 1990. aastal, kui otsustati vanas EEV spordiklubis muutusi teha ja Tallinna vanalinna asutada oma spordiklubi.

«Kollektiiv jagunes aastal 1990 kolmeks - all keldris ehk tsiviilkaitse keskuses tegutses Tallinna Tervisevõimlemisklubi. Saalis viisime läbi igapäevaseid sporditegevusi, võistlusi ja rühmatreeninguid. Kolmandaks osaks sai kooperatiividele kohane tegevus ehk toitlustamine. Terviseklubis olid omad isandad, toitlustusega tegelesid omad memmed ja ülejäänu oli spordiklubi tegevus, mille alla kuulus ka motospordi ring. Vanalinna EEVst olime pärinud vana Žiguli ja paar võrri,» meenutas Partasjuk spordiklubi algusaastaid.

Ta lisas, et aasta 1991 sai murranguliseks nii Eesti riigi ajaloos kui ka klubi arengus. Algas intensiivne ehitustööde ja ümberkorralduste etapp.

«Kui 1990. aastal oleks keegi öelnud, et 2015. aastal on Tallinnas üle 50 jõusaali, oleks see tundunud utoopiline,» ütles Partasjuk. «Ometigi on reaalsus see, et spordiklubide konkurents on tihe, kuid õnneks jätkub kliente, sest eestlased on sportlikud ja meie ilmastikuolud soosivad vähemalt seitse kuud aastas spordiklubide sisetreeninguid.»

Bassein aastal 1990
Bassein aastal 1990 Foto: Reval Sport

Kui 25 aastat tagasi oli Reval Sport spordiklubis üks võimlemissaal, jõusaal ja söögiruum, siis praegu on klubi vähemalt  9 korda suurem, pakkudes pealinlastele treeningvõimalusi läbi kahe korruse asuvas jõusaalis, üheksas treeningsaalis, squash'i-väljakul ja ühtekokku üle 35 erinevas rühmatreeningus. Lisaks saab veemõnusid nautida 10 erinevas basseinis ja lõõgastuda erinevate temperatuuridega saunades või mullivannides – seda nii õues kui siseruumis.

«Üks spordiklubi ei saaks vastu pidada 25 aastat, kui poleks inimesi, kes selle nimel töötavad ja seal trennis käivad. Tänaseks on neid üle 50 000, kes tervise huvides või mõnel muul põhjusel on osa saanud Reval Spordist,» vaatas 25 tööaastale tagasi Reval Sport spordiklubi juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles