Nädal loomaaias: takiinid said talled, pelikan koorus munast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takiin talledega
Takiin talledega Foto: Maarja Kitsing / Tallinna loomaaed

Kevad loomaaias on täies hoos: sünnivad talled, kooruvad tibud ja vahetatakse loomi Klaipeda loomaaiaga.  Ninakarud said endale aga suure jooksuratta!

Niipea kui hall pilvemass veidigi heledamat taevaviiru paista annab, kajab kõikjal metsalindude sädin. Ülelendavad rabahaneparved kosutavad end loomaaia metsaväludel. Tagumise linnutiigi on taas vallutanud naerukajakad.

Esmaspäeval said pea üheaegselt talledega maha kaks Himaalaja kõrgmäestiku asukat takiini. Nagu möödunud aastal, nii ka tänavu suhtub vanem emaloom väga hoolitsevalt mõlemasse talle.

Teisipäeval sündis järjekordne lakklambatall.

Veelinnumajas aga on koorunud veel kaks pelikanitibu. Vaata koorumise videot:

Kaamelitarandikust kostab madalakõlalisi venitatud huilgeid – möödunud  nädalavahetusel lasti karja hulka isakaamel Hassan. Elevandimaja leopardkilpkonn aga kolis elama keskaasia kilpkonnade aedikusse. Tema endised kaaslased, aafrika kannuskilpkonnad, on juba nii suureks kasvanud, et kippusid talle liiga tegema.

Loomaaia töömehed ehitasid ninakarudele suure jooksuratta. Emased ninakarud asusid seda kohe kasutama, isased aga ronivad küll rattasse, kuid seal jooksmise suhtes on nad veel ebalevad.

Kurge talu tõi möödunud nädalal loomaaialoomadele suures koguses mett.

Kesknädalal saabus Klaipedast Tallinna loomaaeda 3-aastane Bratislavas sündinud karakalipoiss. Siinsed talitajad andsid talle nimeks Kiffan. Peale kohustuslikku karantiiniaega kohtub ta oma tulevase kaasa Naomiga. Seni Naomiga koos olnud pesakonnakaaslane Barack aga jääb lootma, et tallegi mõnest maailma loomaaiast pruut leitakse.

Neljapäeval asusid Klaipeda poole teele kolm baktriani, neli Bennetti känguru ja üks kuldfaasan.

Sama päeva õhtul toimus järjekordne Matsalu loodusfilmiõhtu loomaaia keskkonnahariduskeskuses. Järgmisel teisipäeval aga toimub loomaaia looduskoolis loodusteemalise mälumängusarja II mäng. Kahekümnele küsimusele vastama on oodatud kõik mälumänguhuvilised. Osa võib võtta oma võistkonnaga, kuid mängukaaslase leiab ka kohapealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles