Harju maavanem teeks päästevestid sisevetel kohustuslikuks

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästevest peaks veele minnes seljas olema.
Päästevest peaks veele minnes seljas olema. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Harju maavanem Ülle Rajasalu tegi Harjumaa kohalikele omavalitsustele ettepaneku muuta päästevestide kandmine siseveekogudel kohustuslikuks, et tõsta veeliikluse ohutust ja vähendada veeõnnetusi.

Siseministeeriumi koostatud veeõnnetuste ülevaatest selgub, et veerand 2010. aastal uppunutest on leitud Harjumaalt. «Usun, et nii mõnigi surm olnuks päästevesti kasutades välditav,» kommenteeris maavanem Rajasalu.

Oma kirjas palub maavanem kaaluda avaliku korra eeskirja täiendamist nõudega päästevesti kasutamiseks kohaliku omavalitsuse territooriumil. Praegu kehtivate õigusaktide kohaselt on päästevesti kandmine kohustuslik väikelaevadel territoriaalmeres ja laevatatavatel sisevetel. Veesõidukitel, mis pole väikelaevad, on päästevesti kasutamine tervikuna reguleerimata.

Kuivõrd avaliku korra eeskirja rikkumine on sanktsioneeritav, saab selle eeskirja abil suurendada päästevestide kasutamist ka veekogudel, kus varasemalt niisugune nõue puudus. See omakorda oleks üheks vahendiks traagiliste veeõnnetuste arvu vähendamisel ja inimelude päästmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles