Eesti Energia pakub 10 000 krooni elektrikilpide rüüstajate tabamise eest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud alajaam.
Põlenud alajaam. Foto: Eesti Energia

Kuna viimase kuu aja jooksul on Tallinnas elektrikilpide rüüstamine hüppeliselt sagenenud, kutsub Eesti Energia Jaotusvõrk tallinlasi appi varaste tabamisele.


Nendele, kes annavad varga või vargajõukude vahistamiseni viivat infot, paneb ettevõte välja 10 000 krooni suurused vaevatasud.

Kuu aja jooksul on Tallinnas rüüstatud 60 kilpi, kõige rohkem vargusi esineb Kalamaja ja Kesklinna piirkonnas. Ainuüksi täna öösel tulid teated vargustest Rohu, Aarde, Roo, Õle, Ristiku, Lille, Saue, Heina, Mooni, Timuti ja Kolde tänavalt.

«Eesti Energiaga või ettevõtte alltöövõtjatega seotud isikud kannavad alati logodega tööriietust, samuti on logodega märgistatud kõik tööautod. Elektrikilpide läheduses erariietes tegutsevatest kahtlastest isikutest palub Eesti Energia Jaotusvõrk esmalt teavitada politseid infonumbril 110 ja seejärel ka Eesti Energiat rikkenumbril 1343,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.

Sel aastal on vargused Eesti Energia Jaotusvõrgule tekitanud kahju mitme miljoni krooni ulatuses. Alajaamade vargused tähendavad probleeme ka klientidele, kuna tihtilugu saab varguste tulemusel häiritud elektrivarustus, tekivad ülepinged ning hävib olmeelektroonika või muud tootmisseadmed. Ühtlasi hukkus hiljuti varguse katse tõttu kaks inimest.

Elektrikilbid ja alajaamad on ohtlikud, mistõttu palub Eesti Energia lahtimurtud ustest kindlasti teada anda Eesti Energia rikkenumbril 1343.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles