Turay: linnavolikogu hoone tuleb muuta vaegliikujatele ligipääsetavaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikme Abdul Turay arvates tuleb linnavolikogu hoone muuta vaegliikujatele ligipääsetavaks, mainides, et peagi puudutab see küsimus otseselt ka Tallinna linnapead Edgar Savisaart. 

«Asjaolu, et Tallinna linnavolikogu hoone ei ole vaegliikujatele ligipääsetav, on olnud tõsine probleem juba aastaid,» selgitas Turay olukorra tõsidust. «Tallinna linnaelanike poolt valitud volikogu on otsustusorgan Tallinnas - on lubamatu, et seni  pole linnavolikogu hoonet rekonstrueeritud universaalse disaini põhimõtetel, mis arvestaks kõigi erivajadustega inimestega.»

Turay sõnul on linnavolikogu hoone puudustele korduvalt tähelepanu juhitud, kuid seni pole linnavõim näidanud üles mingisugust tahet muuta hoone ligipääsetavaks kõigile inimestele. «Ilmselt on nad sunnitud seda nüüd tegema, sest kui linnapea Edgar Savisaar pöördub tagasi tööle, ei saaks ta osaleda linnavolikogu istungitel. See aga oleks täiesti mõeldamatu ja lubamatu olukord,» lisas Turay ja soovis linnapeale tervist paranemisel.

Turay sõnul pole vaegliikujal võimalik majja siseneda, majas ringi liikuda ega külastada ka maja üht tähtsamat ruumi – linnavolikogu istungite saali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles