Kerkivas Viimsi Keskuses on 22-meetrise ümbermõõduga rändrahn

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haabneeme kerkivas Viimsi Keskuses asetseb tulevase Selveri kaubanduspinnal 22-meetrise ümbermõõduga rändrahn.

Viimsi Keskuses peeti täna sarikapidu, millega tänati ehitajaid ja tutvustati kohaletulnutele hoones väärika positsiooni saanud rändrahnu. Keskus, mille põhiüürnikeks on Selver ja MyFitness, avatakse külastajatele augustis.

22-meetrise ümbermõõduga rändrahn Viimsi Keskuses (Mihkel Maripuu)
22-meetrise ümbermõõduga rändrahn Viimsi Keskuses (Mihkel Maripuu) Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS juht Peeter Küti sõnul on tulevase keskuse pinnad peaaegu kõik rendilise leidnud. Järele on jäänud vaid mõned üksikud, millega on eelkokkulepped sisuliselt olemas.

Viimsi Keskusest üle tee kerkib teinegi kaubanduskeskus, kuid Kütt leiab, et konkurents on ainult teretulnud ning kaubanduskeskused täiendavad üksteist. Tulevikus saab 19 000 elanikuga Viimsi vallas olema 300-meetri raadiuses kolm kaubanduskeskust – üks neist juba valminud ja kaks valmimas.

«Me usume sellesse asja. Enne kui me selle ehitusega pihta hakkasime, uurisime hoolikalt kohalike elanike eelistusi ja see tagasiside julgustas meid,» on Kütt edus veendunud.

Viimsi vallavanema Jan Trei sõnul on uute kaubanduskeskuste tekkimine Viimsisse tervitatav. «Kaubandus- ja vabaajateenuste koondumine vallakeskusesse tekitab viimsilastele palju uusi põnevaid valikuvõimalusi. See on märk sellest, et Viimsist on kujunemas terviklik elukeskkond. Usun, et tulevikus saab Viimsist tõmbekeskus ka Pirita ja Tallinna elanike jaoks, siin käiakse vaba aega veetmas ja kaubanduskeskusi külastamas,» ütles Trei.

Valmib vähem kui aastaga

«Viimsi Keskuse ehitus on kulgenud tempokalt, lähtudes algusest peale eesmärgiks seatud 10-kuulisest valmimistähtajast. Tegemist on väljakutsega, mis nõuab nii ehitajalt kui teistelt partneritelt palju pühendumist ja oskusi,» ütles Nordecon AS juhatuse liige Erkki Suurorg.

Kaubanduskeskuse üheks suurimaks rentnikuks saab Selver, mille juhi Kristi Lombi sõnul rajatakse sinna Viimsi suurim ja parima valikuga toidupood. «Kaupluse avarat, 3500-ruutmeetrist müügisaali jääb ilmestama unikaalne 22-meetrise ümbermõõduga rändrahn,» rõõmustas Lomp.

Viimsi vallavanem Jan Trei avaldas sarikapeol lootust, et lõpuks ometi saab Viimsist osta endale korraliku lipsu, särgi ja kingad, ega pea selleks sõitma Tallinna kesklinna. Paraku, vähemasti Viimsi keskuse osas, unistused tõeks ei saa, sest lipsupoodi kaubanduskeskusesse ei tule. Lisaks Selverile avavad Viimsi keskuses uksed Sportland, Apollo, GoldTime, XS Mänguasjad, Pro Optika, Biomarket, Koduekstra, Aphoteka, veinipood Kruger ning lemmikloomapood Urr ja Nurr.

Tulles vastu viimsilaste soovile on keskuses valik erinevaid söögikohti. Toiduelamusi pakuvad BabyBack, CHI, Silk Sushi, New York Pizza, Hesburger, Subway ning kaks aatriumikohvikut – Mademoiselle ja Onu Eskimo jäätisekohvik.

Viimsi spordisõbrad saavad edaspidi trenni teha uues MyFitnessi sprodiklubis, lisaks on võimalik piljardit ja bowlingut mängida Kuulsaalis, kuhu rajatakse ka mängumaa lastele.

Viimsi Keskus rajatakse Tallinna Kaubamaja Kinnisvarale kuuluvale 2,3-hektarilisele kinnistule, mis asub Randvere tee ja Rohuneeme tee ristumiskoha kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles