Vabaduse väljaku tunnelgaleriis avatakse laste joonistusnäitus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijate tunnel Vabaduse väljaku all.
Jalakäijate tunnel Vabaduse väljaku all. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna avatakse Vabaduse väljaku tunnelgaleriis laste joonistusnäitus, mis jääb avatuks aprilli lõpuni.

Kell 17.00 avatakse Vabaduse väljaku tunnelgaleriis Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse korraldatud joonistuskonkursi parimate tööde näitus, mis jääb avatuks aprilli lõpuni.

 «Laste tööd olid nutikad ja siirad, paljudel kujutati ameteid, mida lapsed suureks saades proovida soovivad,» sõnas karjääriinfo spetsialist Reelika Paju, konkursi üks eestvedajatest.

Võistlustöödest joonistus välja, et laste seas on populaarsemad elukutsed arst, laulja, politseinik, õpetaja ja baleriin. Üllatavalt menukaks osutus ka teaduse teema, eriti kosmoserännud ja leiutamine.

«Laste fantaasia on piiritu ja seda oli tore näha,» rõõmustas Paju. Tema sõnul on lapsed väga empaatiavõimelised, mida võib järeldada nende tulevikumõtetest, mis on suuresti suunatud just teiste abistamisele.

Joonistuskonkursi teemaks on «Suureks saades teen suuri tegusid». Konkursi eesmärk oli arendada laste loovust ja ärgitada neid pingevabalt oma tuleviku peale mõtlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles