Taavi Aas: linnaosavanem ise otsustab ja vastutab

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Raepress

Tallinna abilinnapea Taavi Aas selgitas Põhja-Tallinna sotsiaaltöötajate koondamist ja 14 000 euro kulutamist kommipakkidele sellega, et linnaosavanematel on õigus selliseid otsuseid vastu võtta oma äranägemise järgi.

«Linnaosavanem ise otsustab ja ise vastutab,» ütles Aas. «Põhja-Tallinn on selline linnaosa, kus puudustkannatavaid peresid on protsentuaalselt kõige rohkem. Kui need kommid tõesti läksid peredesse, mis on puudustkannatavad ja need lapsed saavad jõulurõõmu, siis ma arvan, et see oli õige.»

Aas leiab, et linnaosavanemal peaks olema õigus ise otsustada, kui palju inimesi ta koondab ja kuidas sellised küsimused lahendatakse.

Abilinnapea oletas, et maksetähtaega pikendati seetõttu, et eelarveaastal lihtsalt piisavaid vahendeid ei olnud. «Võimalik on ka see, et sellel aastal seda raha ei olnud ja seetõttu pikendati seda maksetähtaega nõnda pikalt, et järgmise aasta eelarvest oleks võimalik see maksta. Kuidas see täpselt oli, siis ma seda öelda ei oska.»

Linnaosavanem Karin Tammemägi jagas jõulude eel kodusid külastades kommipakke, mille kogumaksumuseks kujunes 14 000 eurot. Kilosed kommipakid kingiti vähemkindlustatud peredele ning üksi elavatele pensionäridele, seda olukorras, kus äsja koondati rahanappuse tõttu sotsiaaltöötajaid.

Osa kommipakkideks kulunud raha võeti reservfondist, mille raha eraldamise ja kasutamise kord sätestab, et reservfondist on lubatud teha eraldisi erakorralisteks piirkondiliku tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamise käigus on keeruline ette näha ning planeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles