Tallinna põhitänavad peaksid 15. aprilliks puhtad olema

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine tänavapuhastus.
Kevadine tänavapuhastus. Foto: Laura Oks

Kommunaalameti lepingupartnerid on alates 20. veebruarist  sõidu- ja kergliiklusteedelt kokku kogunud 4819 tonni pühkmeid, keskmise aasta kevadkoristus kokku 6500 tonni.

Tänavate pesemiseks on kasutatud märtsikuus 3528 kuupmeetrit vett. «Koristuseks sobivate ilmade jätkumisel on põhitänavate puhastamine plaanitud lõpetada 15. aprilliks, teemaa haljasalade korrastamine lõpetatakse hiljemalt 1. maiks,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf linnavalitsuse istungijärgsel pressikonverentsil.

Täna teeb kevadkoristust Tallinna tänavatel 35 tänavapuhastusmehhanismi, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Lisaks mehhanismidele on väljas 26 käsitööbrigaadi kokku 74  heakorratöötajaga, kes teevad töid, mida masinatega ei ole võimalik teha.

Kevadkoristuse käigus kogutakse kokku puistematerjalid ja talvemustus linna teedelt, tänavatelt, jalgrattateedelt, kõnniteedelt ja ühissõidukite peatuste ootealadelt ning koristatakse olmejäätmed teemaa haljasaladelt.

Lepingujärgselt tehakse kevadkoristuse käigus ka tänavate survepesu. Samuti pestakse puhtaks ühissõidukite ootealadel paiknevad prügikastid ja pingid.

Haljasaladelt koristatakse lenduvat prahti, põhjalikum puhastus on võimalik ette võtta siis, kui  pinnas on tahenenud. Haljasaladel tuleb likvideerida ka talvekahjustused.

Ilmaprognoosid on paraku sellised, et kevadkoristuse kõrval on tänavapuhastajad valmis ka libedusetõrjeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles