Aas: tasuta rongisõit ei kao kuskile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kinnitas, et Elroniga sõlmitav leping vajab veel lihvimist, kuid see on kindel, et tallinlased saavad ka pärast aprilli lõppu rongiga linna piires tasuta sõita.

«Uue lepingu osas oleme päris jõuliselt edasi liikunud, kuid teatud punkte tahaks ikkagi veel üle rääkida. Rongide kasutatavus on hästi suur ja näiteks kui Elronil oli möödunud aastal 5,4 miljonit reisi, siis tallinlased andsid sellest 1,7 miljonit ehk ca 30 protsenti. Ja  me tahaksime, et Elron ja riik mõistaksid, kui oluliseks ühistranspordivahendiks on elektriraudtee tallinlastele kujunenud  ja vaataksid veelkord läbi, millised on võimalikud soodustused Tallinna linnale, sest me oleme ju Elroni jaoks väga suur klient,» rääkis Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et ei pea õigeks seda, kui ühistransporti nähakse kui kasumlikku projekti. Mujal Eestis on bussiliiklus väga hõredaks jäänud ja seal ongi selline nokk kinni, saba lahti olukord. Kuna reisijaid on vähe, siis tõstetakse piletihinda. Piletihinna tõusmisel jääb reisijaid omakorda vähemaks ja kulude katmiseks tuleb jälle piletihinda tõsta. Selline tegevus ühistranspordis ei ole jätkusuutlik ja seetõttu tahaksime Elroniga veel läbi rääkida ja saada riigipoolset tuge sellele, et inimesed rohkem ühistransporti kasutaksid.

Aga tallinlastele ütlen seda: kindlasti ei kao tasuta rongisõit kuskile. Praegused trendid teevad heameelt ja me kindlasti ei taha sellist olukorda lõpetada,» lausus Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles