Mupo peab lasteaia läheduses töötavat seksipoodi eetiliseks küsimuseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinnas asub otse lasteaia kõrval erootikapood
Tallinna kesklinnas asub otse lasteaia kõrval erootikapood Foto: Tairo Lutter

Tallinna munitsipaalpolitsei peab lasteaia läheduses töötavat seksipoodi eetiliseks küsimuseks, linnaosa pärib aga kaupluselt aru ilma loata tänavale tõstetud reklaamharkjala kohta.

«Tallinna kesklinna valitsuse pädevuses ei ole anda hinnanguid äride ja nende reklaamide sobivuse või mõistlikkuse kohta, küll aga kooskõlastab linnaosavalitsus oma haldusalasse jäävate reklaamkandjate asukohti ja sõlmib lepinguid linna pinna kasutusse andmiseks,» ütles Tallinna kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Kerttu Rakke.

«OÜ Tern ei ole kooskõlastanud Tallinna kesklinna valitsusega kaupluse reklaamkandjate eksponeerimist Gonsiori tn 3 hoonel ega sõlminud linna pinna reklaamialaseks tegevuseks kasutusse andmise üürilepingut hoone esisel kõnniteel asuva «harkjala»-tüüpi reklaamkandja eksponeerimiseks,» teatas ta.

Kesklinna valitsus saatis ettevõttele meeldetuletuse, et vastavalt Tallinna Linnavolikogu 22.05.2006 määrusele nr 45 «Tallinna linna heakorra eeskiri» on vaja reklaam linnaosavalitsusega kooskõlastada. «Seni pole me vastust saanud,» lausus Rakke.

Seksipoe sobivusest lasteaia lähedusse rääkides märkis Rakke, et 1. jaanuarist 2015 jõustus kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muudatus, mille üks paragrahv puudutab heakorra- ja kaevetööde eeskirjade rikkumine ning koormise täitmata jätmist. «Sellest tulenevalt puudub linnaosavalitsusel ja munitsipaalpolitseil õigus teostada järelevalvet objektidel, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu,» märkis Rakke.

Ka Tallinna munitsipaalpolitsei erootikapoe asukohas ja selle reklaamides probleemi ei näinud. «Mupo ei näe antud juhtumil seaduse vaatenurgast  otsest eksimust. Tegemist ei ole reklaamiga vaid kaupluse sildiga, mis iseenesest ei ole keelatud ega kvalifitseeru reklaamina,» märkis mupo Postimehele saadetud vastuses. «Seetõttu ei näe me sarnaselt kultuuriministeeriumiga praeguse Postimehe poolt esitaud materjali põhjal rikkumist.»

Sellest hoolimata läheb mupo kesklinna tugipunkti inspektor lähipäevil ise kohale, et veenduda, kas tegemist võiks olla rikkumisega.

«Hoopis omaette on eetiline aspekt, mida seadusega ei ole reguleeritud. Eelkõige on see aspekt kinni kaupmehe väärtushinnangutes ja eetilistes tõekspidamistes,» lisas munitsipaalpolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles