IRL: Karin Tammemägi peab tagasi astuma

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kübar.
Madis Kübar. Foto: Postimees.ee

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul ei ole Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemägi jätkamine linnaelanike suhtes õiglane, kuna Tammemägi on tegelenud järjepidevalt linlaste raha eest enda ja erakonna reklaamimisega.

«Linnaosavanem ei täida oma ülesandeid ega edenda linnaosa elanike elujärge vaid pakub odava populaarsuse teenimiseks linlaste nende enda raha eest komme, postkaarte ja meeneid.»

«Linnajuhtide retoorika, nagu kuluks reservfondi raha linnaosa abivajajate aitamisele on ebapädev. Ei pea olema ekspert, et otsustada, kas üle 14 tuhande euro eest kommide jagamine on linna jaoks optimaalne sotsiaalne abimeede või mitte,» nentis Kübar. «Samuti ei jäta sellise ühekordse aktsiooni korraldamine koos näopiltidega enne valimisi kahtlust – tegemist on valimistele suunatud reklaamiga.»

«14 000 euro eest, mille linnaosavanem kulutas kommidele, oleks saanud näiteks terve aasta hallata kogu linna eakate päevakeskusi või noorte nõustamiskeskust,» ütles Kübar. «Põhja-Tallinna noorsootööle aastaks ette nähtud rahast moodustavad Tammemägi kommid koguni 15 protsenti.»

Kübara sõnul on linnaosavanema poolt ainuõige esitada ise tagasiastumisavaldus, aga kui sellist otsust ei tule, peab asjaga tegelema linnavalitsus, kelle võimuses on linnaosavanema väljavahetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles