IRL esitas Tallinna teenetemärgi kandidaadiks Helen Sildna

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Sildna.
Helen Sildna. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsioon esitas Tallinna teenetemärgi kandidaadiks linnafestivali Tallinn Music Week’i peakorraldaja Helen Sildna.

Samuti esitas IRLi fraktsioon vapimärgi kandidaadiks Birgitiinide kloostri vaimuliku Vello Salo. Fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul väärib Sildna esiletõstmist, kuna tema korraldatav Baltikumi ja Põhjamaade suurim uue muusika ja linnakultuurifestival on andnud silmapaistva panuse Tallinna kultuuriturismi edendamisse ning Tallinna tuntusele maailmas.

«Helen Sildna korraldatav Tallinn Music Week on aastate jooksul suutnud jätta kustumatu mõju Euroopa muusikasse ja kultuuri,» ütles Kübar. «Ainuüksi sel aastal esines festivalil 206 artisti rohkem kui 24 tuhandele muusikasõbrale ja 850 delegaadile.»

«Tallinn Music Week on kahtlemata saanud Lääne- ja Ida-Euroopa muusikakogukondade üheks tähtsamaks kohtumispaigaks,» ütles Kübar ning lisas, et festivali olulisust rahvusvahelise kultuuriturismi sihtpunktina on tunnustanud ka Suurbritannia juhtivad ajalehed Guardian ja Observer.

Literaadist vaimulik Vello Salo väärib Kübara Sõnul linnapoolset tunnustust, kuna on jõudsalt tegelenud Eesti kultuuri ja vaimuelu edendamisega.

«Eraldi väärib rõhutamist Salo tegevus okupatsioonides hukkunute ja kannatanute saatuse väljaselgitamisel. Vello Salo eestvedamisel on valminud mahukas okupatsioonide kahjusid käsitlev uurimustöö «Valge Raamat»,» ütles volinik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles