Kultuuriministeerium ei pea lasteaia läheduses asuvat seksipoodi sobimatuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kiisupere lasteaia kõrval asub kauplus Sexyland
Tallinna Kiisupere lasteaia kõrval asub kauplus Sexyland Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kultuuriministeerium ei leidnud Tallinna kesklinnas Kiisupere lasteaia vahetus läheduses asuva seksipoe tegutsemises rikkumist.

Kultuuriministeerium leidis kaupluse Sexyland tegevuse üle tehtud järelevalvemenetluse tulemusel, et ettekirjutusteks pole alust.

«Oma selgitusi andsid menetluse käigus nii poepidaja kui lasteaia esindaja. Selgitustest tuli välja, et poe asukoht ei mõjuta lasteaia tegevust ega seal käivaid lapsi, sest puudub oht ja võimalus, et Kiisupere lasteaia lapsed puutuksid iseseisvalt kauplusega kokku,» ütles kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Katrin Arvisto.

«Kaupluse ja lasteaia sissepääsud paiknevad maja erinevates osades, lapsed ei möödu iseseisvalt kauplusest ega mängi kaupluse läheduses, kaupluses pakutavad tooted ei ole nähtavad väljaspool kauplust. Pole teada juhtumeid, kus lasteaia lapsed oleksid sattunud kauplusesse. Seetõttu pole põhjust teha poepidajale ettekirjutusi,» selgitas Arvisto.

Ta lisas, et kultuuriministeerium saab teostada järelevalvet üksnes pornograafiliste teoste levitamise ja esitlemise üle, kaupluse välireklaami puudutav on reklaamiseaduse järgi kohaliku omavalitsuse pädevuses. «Oleme Tallinna kesklinna valitsust sellest ka informeerinud,» lisas Arvisto.

Kultuuriministeerium algatas veebruaris järelevalvemenetluse, et selgitada, kas seksipood tohib seaduse järgi lasteaia kõrval tegutseda või mitte. Gonsiori tänaval otse Kiisupere lasteaia kõrval asuv kauplus Sexyland häirib lapsevanemaid, kelle järeltulijad iga päev aeda minnes maja seinale kinnitatud valgustatud silti ja päevaks tänavale tõstetavat harkjalal reklaami peavad nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles