Tselluloosivabriku alale kerkivad kuni 14-korruselised hooned

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fahle maja läheduses olevale tühermaale võivad kerkida 14korruselised hooned.
Fahle maja läheduses olevale tühermaale võivad kerkida 14korruselised hooned. Foto: Google StreetView

Tallinna linnavalitsus algatab homme detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada Ülemiste liiklussõlme naabrusse kuni 14-korruselised eluruumidega ärihooned.

Algatatav Tartu mnt 84c kinnistu detailplaneering hõlmab 1,06 hektari suuruse maa-ala, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Ühtlasi algatatakse Tartu mnt 84c kinnistu detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus omab eeldatavalt olulist keskkonnamõju.

Planeeritav maa-ala asub Kesklinnas Tartu maantee ja Peterburi tee pikenduse (Lõunaväil) vahetus läheduses, kunagise tselluloosi- ja paberivabriku territooriumil.

Tartu mnt 84c kinnistu omanik on aktsiaselts Kinnisvara Info. Kinnistu on hoonestamata ning osa krundist kasutatakse parklana. Piki Tartu maanteed kulgeb Tartu maantee sihiline vaatekoridor vanalinnale. Osa planeeritavast maa-alast jääb vaatekoridori, kus tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Planeeritaval alal asub arhitektuurimälestiseks tunnistatud tselluloosi- ja paberivabriku paekivimüür. Tartu mnt 84c kinnistu jääb mälestise kaitsevööndisse. Lisaks jääb Tartu mnt 84c kinnistu arhitektuurimälestiseks tunnistatud tselluloosi- ja paberivabriku tselluloositsehhi ja tselluloosi- ja paberivabriku leelisetorni kaitsevööndisse.

Detailplaneeringu algatamisettepanek on Tallinna üldplaneeringus sellele piirkonnale määratud juhtotstarbega kooskõlas. Planeeritav ala asub teemaplaneeringu «Kõrghoonete paiknemine Tallinnas» kohases Sossi kõrghoonete piirkonnas, kus hoonete kõrguseks merepinnast on lubatud kuni 83 meetrit. Avaliku välisruumi loomiseks tuleb kavandada Tartu maantee linnast väljuva suuna äärde puiestee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles