Ametnike näpuviga pidurdab hipodroomi planeeringut

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanike kinnitusel pakub Saku valda rajatav hipodroom nii hobustele kui nendega tegelevatele inimestele praegusest palju paremaid tingimusi.
Omanike kinnitusel pakub Saku valda rajatav hipodroom nii hobustele kui nendega tegelevatele inimestele praegusest palju paremaid tingimusi. Foto: Toomas Huik

Paldiski maanteele, praeguse Tallinna hipodroomi alale kavandatava elurajooni detailplaneeringu menetlemisel tuleb väikese bürokraatliku eksituse tõttu mitu asja uuesti teha.


Nimelt selgus, et detailplaneeringu vastuvõtmisele eelneva avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu läbiviimisest ei ole kõikidele asjaosalistele teatatud tähitud kirjaga, nagu seadus ette näeb.

«Kõik asjaga seotud inimesed olid arutelule küll kutsutud, kuid neile polnud saadetud tähitud kirju. Ja kuna tegemist on vaidlusi põhjustanud planeeringuga, siis otsustati, et seadust tuleb väga täpselt järgida ning avalik väljapanek ja avalik arutelu uuesti läbi viia,» selgitas Põhja-Tallinna valitsuse arhitekt-maakorraldaja Oleg Zemtšugov.

Ta lisas, et linnavalitsus on planeeringu küll juba vastu võtnud, aga ilmselt tuleb seda uuesti teha, et kõik seaduse järgi oleks. Zemtšugovi sõnul lipsas viga planeeringu menetlusse sisse ilmselt sel ajal, kui tema eelkäija oli oma ametist juba lahkunud ning tema polnud veel tööle asunud.

Pärast eelmist väljapanekut ja üsna kirglikuks kujunenud avalikku arutelu esitati asjaga seotud ametkondadele planeeringu kohta mitu avaldust. Postimeheni on jõudnud vähemalt kolm avaldust, mis nõuavad planeeringu menetlemise peatamist ning hipodroomi tegevuse jätkamist senises asukohas.

Üks avaldus, millele on alla kirjutanud nii hipodroomi direktor kui paljud hipodroomiga seotud inimesed, aga palub ametnikel hoopis toetada hipodroomile kriipsu peale tõmbava planeeringu vastuvõtmist. Seda põhjendusega, et Saku vallas, kuhu tahetakse ehitada uus hipodroom, saavad nii hobustel kui nendega tegelevatel inimestel olema praegusest palju paremad tingimused.

Sellele avaldusele on alla kirjutanud ka loomaarst Tiina Zõbin ja veel mitu inimest, kes nädal varem andsid allkirja hoopis vastupidise sisuga pöördumisele. Zõbin kinnitas Postimehele, et allkirjastas koos mitme kolleegiga nädalase vahega tõepoolest kaks täiesti vastandlikku avaldust. «See oli raske otsus. Ja praegusel hetkel oli see kahest halvast vähem halb,» põhjendas ta meelemuutust.

Hipodroomi maa-ala omanikud tahavad selle asemele rajada elu- ja ärihooned. Lisaks erinevat tüüpi elamutele on sinna planeeritud spordikeskus ning lastele mõeldud Lottemaa koos seda ümbritseva pargiga.

Hipodroom tahetakse täies koosseisus kolida Saku valda, kus tänavu märtsis algatati 160 hektari suuruse maa-ala detailplaneering hipodroomi ja sellega seotud ehitiste rajamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles