Tiit Terik: koera järelt koristamine on omaniku kohustus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer end kergendamas
Koer end kergendamas Foto: SCANPIX

Iga koeraomaniku ülesanne tagada, et tema lemmikloom territooriumilt välja ei pääseks ja et väljaheited avalikku linnaruumi ei reostaks, hurjutab Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirjale loomapidaja kohustatud koristama oma koera või kassi väljaheited, samuti tuleb avalikus kohas koera või kassiga liikudes tagada inimeste ja loomade ohutus.

«Nõmmel on see igakevadine mure, kui parkides sulavad lume alt välja hunnikud, mille koeraomanikud on talvel koristamata jätnud. Koer pidavat olema küll inimese parim sõber, kuid kaebusi lahtiselt ringi jooksvate loomade kohta tuleb samuti pidevalt, viimasel ajal on probleem Kitsarööpa tee kergliiklusteel,» lausus linnaosavanem.

«Kuigi looma peremees võib arvata, et tema koer on sõbralik ja midagi ei tee, on loomad siiski ettearvamatud ning nad võivad ehmatada nii inimesi kui teisi loomi või koguni rünnata,» lisas Terik.

Nõmme linnaosavanem Tiit Terik võitles «hunnikutega» juba siis, kui pidas Pirita linnaosavanema ametit (Kaarel Tigas, Õhtuleht)
Nõmme linnaosavanem Tiit Terik võitles «hunnikutega» juba siis, kui pidas Pirita linnaosavanema ametit (Kaarel Tigas, Õhtuleht) Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul. Nõmme linnaosas on kaks koerte jalutusväljakut. Esimene asub Männikul Võidu 56 juures ning teine Kivimäel Pärnu mnt 388b juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles