Noblessneri sadamast on saamas üks Tallinna esinduslikumaid piirkondi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noblessneri kvartal
Noblessneri kvartal Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Põhja-Tallinnas asuvast Noblessneri sadamast saab lähiaastatel üks Tallinna esinduslikum piirkond. Koos elamukvartaliga valmib Jahtklubi ja uue kuue saavad mitmed ajaloolised hooned.

Esimeses etapis rajatakse Eestis ainulaadne korteriarendus, mille raames kerkib vahetult mere kaldale Noblessneri Jahtsadama kõrvale kokku neli äripindadega kortermaja koos keskse linnaväljaku ja promenaadiga.

Noblessneri sadamasse rajatav elamukvartal (Arhitektuuribüroo Pluss)
Noblessneri sadamasse rajatav elamukvartal (Arhitektuuribüroo Pluss) Foto: Arhitektuuribüroo Pluss

Samaaegselt valmib Jahtklubi, mis paikneb Noblessneri laevaehitustehase ajaloolises arhitektuurimälestisena restaureeritavas hoones, kus fookus on kultuuril ja avatud kasutusel ning luuakse restoraniala koos täiendavate teenindavate funktsioonidega.

Praeguseks on restaureeritud esimesed ajaloolised hooned, sealhulgas atraktiivne erilahendustega ärihoone Creative House.

2014. aastal restaureeritud ärihoone Creative House (BLRT)
2014. aastal restaureeritud ärihoone Creative House (BLRT) Foto: BLRT

Lisaks ärihoonele töötab Noblessneri kvartalis väikelaevade jahisadam, suvel on avatud restoran, toimuvad erinevad kultuuriüritused Valukojas ja vabaõhuüritused mere ääres.

Tagaplaanil remonti ootav Valukoda (BLRT)
Tagaplaanil remonti ootav Valukoda (BLRT) Foto: BLRT

Noblessneri kvartal paikneb Lennusadama ja Meremuuseumi vahetus läheduses Kalamaja ning mere vahelisel alal. Kogu Noblessneri kvartali ala hõlmab 150 000 m2 maad ja 200 000 m2 elamis- ja äripindasid.

Noblessneri kvartali detailplaneering on kehtestatud 2013. aasta maikuus ning see on edaspidise arendustegevuse aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles