Tallinna linnavalitsus mälestab teenekat linnajuhti

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Norak.
Albert Norak. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus avaldab kaastunnet Tallinna teenetemärgi kavaleri, omaaegse teeneka ja silmapaistva linnajuhi Albert Noraku omastele.

Albert Norak oli aastatel 1979–84 Tallinna linna täitevkomitee esimees, tänapäevases mõistes linnapea. Laupäeval, 28. märtsil meie seast lahkunud endisele linnajuhile omistati linnale osutatud eriliste teenete eest 1995. aastal ühena esimestest Tallinna teenetemärk, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

8. novembril 1928 Tallinnas sündinud Norak lõpetas 1952. aastal TPI majandusteaduskonna rahanduse eriala. Norak oli Eesti NSV Ülemnõukogu VII ja VIII koosseisu saadik ning aastatel 1967–79 Eesti NSV rahandusminister. Aastatel 1971-1986 oli ta EKP Keskkomitee liige ning aastatel 1985–94 Ministrite Nõukogu keskkonna- ja ökonoomikaosakonna juhataja ja majandusministeeriumi nõunik.

Noorpõlves oli Norak silmapaistev ujuja - 15-kordne Eesti meister selili- ja teateujumises ning NL-i üliõpilaste meister 200 m seliliujumises, kuulus Ujumisföderatsiooni presiidiumi ja oli spordiseltsi Kalev auliige.

Norak oli kolme tütre ja ühe poja isa. Ta oli Eesti Suurperede Abistamise Seltsi asutaja ning pikaaegne esimees. Heategevustöö eest pälvis Norak aunimetuse „Aasta vabatahtlik 2009“. Aastatel 1965–1996 oli ta Eesti-Poola Ühingu esimees ning pälvis sõprussidemete edendamise eest Poola Vabariigi ordeni “Złoty Krzyż Zasługi” (kuldne teeneterist, 1996).

Ta oli ka Eesti Looduskaitse Seltsis nii juhatuse kui ka revisjonikomisjoni liige.

Albert Noraku ärasaatmine on 2. aprillil kell 14.30 Pärnamäe kabelis ja muldasängitamine Metsakalmistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles